Te îmbătrânesc prematur: 5 nuanțe de păr la care trebuie să renunți după 50 de ani!

O femeie trebuie să rămână femeie în orice circumstanțe – părul, tenul, unghiile, toate trebuie să fie întotdeauna îngrijite. Mai mult decât atât, orice femeie își dorește să arate tânără și atrăgătoare, iar aici contează foarte mult nuanța părului. Unele culori sunt potrivite pentru ten închis, altele pentru ten deschis, unele te fac să arăți ieftin, altele arată spectaculos, unele îți adaugă ani, iar altele te întineresc.

Discutând cu un specialist, am aflat care nuanțe de păr te pot face să pari mai tânără și pe care ar trebuie să le eviți, în special dacă ai trecut de 50 de ani.

Nuanțe de păr care îmbătrânesc

Nuanțe roșu păr

Nuanțele intense de roșu precum rodia, cuprul, rubinul, mahonul, se potrivesc doar femeilor cu o stare impecabilă a tenului, însă puține femei trecute de 50 de ani se pot lăuda cu acest lucru.

În urmă cu câteva decenii, asemenea nuanțe erau extrem de populare, atât în rândul femeilor tinere, cât și în rândul celor de o vârstă elegantă. Și care a fost rezultatul? Acneea, ridurile de expresie, petele maronii de vârstă – toate au ieșit în prim-plan, fiindcă asemenea culori nu fac decât să le scoată în evidență.

Citește și: Ce culori de păr să alegi ca să pari mai tânără?

Același lucru este valabil și pentru pungile de sub ochi, care devin mai vizibile și mai întunecate. Plus la asta, vopseaua roșie devine și mai intensă pe părul cărunt.

Culoare neagră la păr

Nuanțele întunecate și profunde se potrivesc femeilor de factură orientală, în timp ce româncelor le poate adăuga vizual 10 sau chiar 15 ani.

Dacă vrei să-ți vopsești părul într-o culoare închisă, va trebui să monitorizezi în permanență starea rădăcinilor și să te duci la coafor la fiecare două săptămâni. În afară de asta, starea tenului trebuie să fie perfectă, altfel pungile de sub ochi, ridurile de expresie, pliurile nazolabiale și bărbia dublă vor deveni și mai vizibile.

Citește și: 4 moduri depășite, de vopsire a părului și 4 soluții de înlocuire

Nuanțe violet pentru păr

Culoarea violetă se obține cu ajutorul balsamurilor nuanțatoare, aplicate pe părul gri și completează foarte bine un ten de tonalitate deschisă.

Totuși, după 50 de ani, nuanțele violete îmbătrânesc chipul unei femei, făcând tenul să pară mai palid și accentuând toate defectele pielii. Plus la asta, o asemenea tunsoare arată ridicol și deplasat pe o femeie în vârstă, mai ales atunci când părul este subțire și scurt.

Citește și: Întinerește ușor cu 10 ani! Folosește zilnic aceste 6 trucuri de frumusețe

Păr blond strălucitor

În occident, această nuanță mai este numită blond peroxid. Un blond strălucitor, cu reflexe reci, de parcă ar fi fost ars sau decolorat, are nevoie de un ten la fel de neted și strălucitor. În absența acestuia, nuanța nu va funcționa în interesul tău.

Dacă ai peste 50 de ani și pielea ta nu e într-o stare ideală, îți sugerăm să atragi atenția la nuanțele moi și naturale de blond. De exemplu – bej, caramel, blond nisipos sau culoarea grâului. Iar dacă ai părul șaten, poți încerca nuanțe roșcate sau de culoarea ciocolatei.

Citește și: Cum tunsoarea scurtă și culoarea părului, au întinerit femeile 45+. Rezultatul este uimitor!

Șuvițe colorate de păr

Oricât de populare ar fi, evită asemenea experimente. Șuvițele colorate sunt pentru femei tinere, deoarece le fac să arate și mai tinere. Totodată, acestea nu se potrivesc femeilor în vârstă, pentru că le fac să arate și mai în vârstă.

În loc să-ți vopsești tot părul, mai bine pune câteva accente. Evidențiază bretonul, vârfurile sau 2-3 șuvițe distincte.