Te îmbătrânesc prematur: 10 lucruri care te transformă în bunicuță!

Ridurile, excesul de greutate și pungile de sub ochi nu ne fac mai frumoase. Dar semnele bătrâneții nu se limitează la ele. Modul de viață, mentalitatea și stilul vestimentar ne influențează aspectul mai mult decât o fac cutele de pe față și silueta imperfectă. Iată 10 motive pentru care unele femei arată în continuare tinere și frumoase, iar altele încetul cu încetul se transformă în bunicuțe.

1. Tunsoarea

Multe femei își neglijează tunsoarea după 60 de ani. În zadar. Poți să te îmbraci elegant, dar fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai stilată ținută va arăta deplasat. Evită tunsorile cu cărare dreaptă pe mijloc, tunsorile cu breton drept, părul prins în coc, tunsorile neglijente și tunsorile dense cu prea mult volum. Toate aceste stiluri îmbătrânesc.

2. Machiajul

Mai bine zis, lipsa lui. Prea machiată e rău, fără machiaj e și mai rău. Coco Chanel spunea cu o doză sănătoasă de ironie că o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine. Vrem noi sau nu, machiajul a devenit un adevărat atribut al feminității. Renunță la pudrele mate în favoarea texturilor lucioase. Luciul întinerește vizual pielea, o face proaspătă, netedă și strălucitoare.

3. Rujul

Rujul este accentul care iese în evidență cel mai mult și de culoarea lui depinde întreaga imagine. Evită rujurile roz-deschis, liliachii, maro și oranj-stins în favoarea unui roșu mat sau culorii piersicii. Evită extremele – prea strălucitor e rău, prea palid e și mai rău.

4. Sprâncenele

Sprâncenele au un rol deosebit de important în aspectul unei femei, deoarece echilibrează trăsăturile feței și conferă chipului expresivitate. Evită sprâncenele subțiri. Iar dacă nu ai încotro, încearcă să le dai puțin mai mult volum.

5. Surplusul de greutate

Chiar dacă sună neplăcut, trebuie să spunem lucrurilor pe nume – surplusul de greutate te face să arăți mai bătrână. Cel mai bine e să faci puțin mai multă mișcare. Femeile active arată mai tinere, iar modul sedentar de viață este cea mai scurtă cale către bătrânețe.

6. Vestimentația

Dacă ai 60 de ani nu înseamnă că e timpul să arăți ca bunicuțele din desene animate pentru copii. O femeie în vârstă poate și trebuie să arate stilat. La final de articol găsești mai multe sugestii de stil, care vor fi pe placul tuturor.

7. Hainele negre

Culoarea neagră subliniază imperfecțiunile tenului și face chipul să pară obosit și lipsit de expresivitate. Dacă nu ești pregătită să renunți la culoarea neagră, îți recomandăm să o diluezi cu accesorii.

8. Hainele lipsite de formă

Hainele lipsite de formă, care în teorie ar trebui să-ți ascundă imperfecțiunile siluetei, în practică au un efect total opus. Ele te fac să arăți mai mare, te lipsesc de expresivitate și îți îngreunează imaginea. În consecință, ajungi să arăți mai bătrână. Sfatul nostru e să îmbraci haine cu o mărime mai mare, nici mai mult, nici mai puțin.

9. Pantofii bătrânești

Pantofii greșiți pot transforma orice femeie într-o femeie în vârstă. Din fericire, astăzi există sute de modele din care să alegi. Modele care nu costă un pumn de bani. De ce să alegi dintre toate anume “pantofii de bunicuță”?

10. Fumatul și băutura

Alcoolul are un efect deshidratant asupra organismului și inhibă capacitatea lui de a folosi rezervele de grăsime corporală, ce se acumulează pe șolduri și abdomen. Totodată, acest produs dilată capilarele de pe față și are un efect inflamator asupra întregului corp, nemaivorbind de efectul distrugător asupra organelor interne.

Pe de altă parte, fumatul distruge organismul uman atât din interior, cât și din exterior. Nimic nu îmbătrânește mai rapid și mai eficient decât fumatul. Merită oare?

Citește și: Stilată la 60 de ani: 14 ținute moderne pentru doamne cu adevărat elegante!