Te fac să arăți mai bătrână: 7 greșeli care te transformă în bunicuță!

Vârsta e doar o cifră – de câte ori am auzit aceste cuvinte, de atâtea ori m-am convins că sunt adevărate. Ai observat vreodată că unele femei arată mai tinere decât altele? Și nu e vorba de vârstă, ci de maniera de a se prezenta.

Ridurile, excesul de greutate și pungile de sub ochi nu ne fac mai frumoase. Dar semnele bătrâneții nu se limitează la ele. Stilul de viață, mentalitatea și stilul vestimentar ne influențează aspectul într-o măsură mai mare decât cutele de pe față și silueta imperfectă. Iată 7 motive de ce unele femei arată în continuare tinere și frumoase, iar altele încetul cu încetul se transformă în bunicuțe.

1. Tunsorile demodate

Multe femei își neglijează tunsoarea după 60 de ani. În zadar. Poți să te îmbraci elegant, dar fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai stilată ținută va arăta deplasat. O tunsoare la modă, potrivită cu tipul feței, forma părului și tonalitatea pielii întotdeauna dă bine. Evită tunsorile cu cărare dreaptă pe mijloc, tunsorile cu breton drept, părul prins în coc, tunsorile cu efect umed și tunsorile dense cu prea mult volum. Toate aceste stiluri îmbătrânesc.

2. Lipsa machiajului

Concentrează-te pe o singură zonă atunci când te machiezi, de exemplu, pe ochi, pe buze sau pe pomeți, nu pe toate simultan. Un singur accent e suficient. Evită extremele. Prea machiată e rău, fără machiaj e și mai rău. Coco Chanel spunea cu o doză sănătoasă de ironie că o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine. Vrem noi sau nu, machiajul a devenit un adevărat atribut al feminității.

3. Imprimeurile vibrante

Evită imprimeurile complexe, imprimeurile copilărești și stilul animal print. Referitor la cel din urmă, unele femei încă mai cred că bărbații apreciază acest imprimeu, considerându-l seducător, dar realitatea este că majoritatea bărbaților îl detestă, iar restul femeilor îl consideră de prost gust și extravagant. În general, evită imprimeurile complexe și extravangante. Ținutele simple și laconice întotdeauna au arătat nobil și elegant.

4. Hainele lipsite de formă

Hainele oversize sau lipsite de formă, care în teorie ar trebui să-ți ascundă imperfecțiunile siluetei, în practică au un efect total opus. Ele te fac să arăți mai mare, te lipsesc de expresivitate și îți îngreunează imaginea. În consecință, ajungi să arăți mai bătrână. Sfatul nostru e să îmbraci haine cu o mărime mai mare, nici mai mult, nici mai puțin.

5. Excesul de bijuterii

Excesul de bijuterii este asociat cu bătrânețea și absența bunului gust. Astăzi e la modă stilul laconic, cu 1-2 accente minimaliste, care să-ți sublinieze rafinamentul. Dar excesele nu se referă numai la bijuterii.

O ținută prea încărcată poate fi creată doar din textile. De exemplu, ținuta din stânga cuprinde prea multe elemente care ies în evidență: eșarfa, volanele, cordonul, umerii bufanți. Un singur accent era suficient.

6. Poșeta lipsită de formă

Cu cât e mai mică geanta, cu atât este mai elegantă. De ce? Pentru că o geantă mică e asociată cu delicatețea, rafinamentul și feminitatea. E greu să asociezi o geantă de tip poștaș cu acestea valori. Și e și mai greu să asociezi cu feminitatea o geantă enormă, lipsită de formă.

7. Pantofii bătrânești

Pantofii greșiți pot transforma orice femeie într-o femeie în vârstă. Din fericire, astăzi există sute de modele din care să alegi. Modele care nu costă un pumn de bani. De ce să alegi dintre toate anume “pantofii bunicii”?

Citește și: Stiliștii au numit 5 motive pentru care franțuzoaicele arată atât de bine la 60+