Te fac să arăți mai bătrână: 5 nuanțe de păr care nu se poartă la 40+

Culoarea părului ne influențează aspectul. Unele culori ne șterg câțiva ani de pe chip, iar altele ne fac să arătăm mai bătrâne. Culoarea trebuie aleasă în funcție de tonalitatea tenului, de culoarea ochilor și de vestimentație. Dacă combini totul corect, nu ai cum să dai greș. Și totuși, există câteva nuanțe de păr care aproape întotdeauna dau rău. Iată care sunt ele.

1. Culoarea neagră

Da, negrul este o culoare universală, care se asociază cu orice altă culoare și are un farmec de neegalat. Însă pe cât este de fermecătoare, pe atât e de primejdioasă. Culoarea neagră subliniază imperfecțiunile tenului și face chipul să pară obosit și lipsit de expresivitate.

Acest lucru se simte mai ales la 40+, când negrul evidențiază pungile de sub ochi, ridurile de expresie, pliurile nazolabiale și bărbia dublă. Sfatul meu e să alegi un ton puțin mai deschis, de exemplu brun sau caramel.

2. Blondul gălbui

Tehnicile tradiționale de evidențiere a părului au pierdut terenul în fața tehnicilor moderne, precum ombre, balayage, california, shatush, bronding și altele. Dar chiar și aici trebuie să fii atentă.

Blondul gălbui îmbătrânește. Dacă ai tenul cald (ochi căprui, piele întunecată sau rumenă), îți recomandăm să eviți această culoare, deoarece îți va da o paloare bolnăvicioasă. Nuanțele moi și naturale arată mai bine.

3. Blondul rece

În ultimul timp tot mai multe femei își vopsesc părul blond. Blondul întinerește chipul, împrospătează imaginea și diluează bine imperfecțiunile tenului. Dar numai anumite nuanțe de blond, în special cele calde – grâu, auriu, miere.

Un blond cu reflexe reci, de parcă ar fi fost decolorat, are nevoie de un ten la fel de neted și strălucitor. În absența lui, nuanța nu te avantajează deloc pentru că pune în lumină toate imperfecțiunile pielii.

4. Nuanțele nefirești

Oricât de populare ar fi, evită astfel de experimente. Șuvițele colorate sunt pentru femei tinere, deoarece le fac să arate și mai tinere.

Totodată, acestea nu se potrivesc femeilor în vârstă, pentru că le fac să arate și mai în vârstă. Chiar dacă la 40+ încă ești destul de tânără, un astfel de stil arată deplasat.

5. Culoarea roșie

Nuanțele intense de roșu precum rodia, cuprul, rubinul, mahonul, se potrivesc doar femeilor cu o stare impecabilă a tenului, însă puține femei 40+ se pot lăuda cu acest lucru.

Acneea, ridurile de expresie, petele maronii, pungile de sub ochi – toate vor ieși în prim-plan, fiindcă asemenea culori nu fac decât să le scoată în evidență. Plus la asta, vopseaua roșie devine și mai intensă pe părul cărunt.

Citește și: Nuanțe de păr care întineresc: 40 de modele de coafură pentru femei de toate vârstele!