Tânără și stilată la 50 de ani: 15 modele de tunsori pentru femeile care țin pasul cu moda!

Vremurile s-au schimbat. Astăzi o femeie de 50 de ani este considerată o femeie în floarea vârstei. Și trebuie să arate corespunzător. Dacă ai trecut de 50 de ani nu înseamnă că trebuie să-ți strângi părul în coc și să uiți pentru totdeauna de tunsorile stilate și elegante pe care le purtai când erai mai tânără.

Coafura este un instrument excelent de întinerire și împrospătare a feței, atunci când este potrivită corect. Dar cum să găsești din oceanul de oferte o tunsoare cu adevărat bună? Simplu, te ajutăm noi, iată 15 modele pe care îți recomandăm să le încerci.

Tunsori pixie păr scurt

Coafura pixie este practică, comodă, versatilă, ușor de coafat și e numai bună pentru femeile cu trăsături expresive ale feței, care vor să arate îndrăzneț, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii.

Frizura e binevenită dacă ai fața ovală și vrei să adaugi un pic de îndrăzneală și rafinament imaginii tale. Iar dacă ai părul subțire și rar, pixie este o adevărată comoară, deoarece adaugă volum pe creștet și la rădăcini.

O coafură pixie bob cu breton îți poate schimba spre bine întreaga imagine, pentru că ascunde ridurile de expresie, nivelează ovalul feței și conferă acesteia un aer îndrăzneț și provocator.

Tunsori bob mediu asimetric

Coafura bob e una din cele mai apreciate tunsori din lume. Ea este practică, versatilă, arată superb pe chipul oricărei femei și se asociază excelent cu orice ținută. Deseori, tunsoarea bob sau bob carre este aleasă de doamne 50+, cu fața rotundă și păr subțire și rar.

Toate pentru că bretonul ascunde ridurile, petele de vârstă și alte imperfecțiuni ale tenului, iar aranjarea stratificată compensează lipsa volumului și nivelează trăsăturile feței. Bobul e ușor de coafat și arată câte se poate de natural datorită aspectului neglijent. De altfel, dacă ai părul subțire și rar îți recomand tunsoarea bob asimetric, cu breton alungit.

Și variantele fără breton sunt binevenite, dar trebuie să ai un ten perfect, în special când vine vorba de frunte.

Tunsori carre păr mediu

Coafura carre este una din cele mai vechi tunsori din lume. Aceasta e numai bună pentru doamnele care vor să arate strict și elegant, dar nu sunt gata să-și facă o tunsoare pentru păr scurt.

Ea are o groază de variante: cu breton sau fără breton, până la urechi sau până la gât, clasic sau în scări, pentru păr drept sau pentru păr ondulat. Variantele cu breton ascund bine ridurile și îți dau un aer îndrăzneț, iar cele fără breton descoperă fruntea, mută accentul pe ochi și te fac nespus de grațioasă și feminină.

Tunsori cascadă păr mediu

Tunsorile stratificate (în scări, în cascadă) corectează relieful feței, adăugând eleganță chipului tău. Ele sunt universale, versatile, stilate, ceva mai greu de coafat (depinde de lungimea părului), dar rezultatul merită efortul depus, pentru că marele avantaj al tunsorilor în cascadă constă în volum.

Această aranjare va adăuga volum coafurii tale, creând un look spectaculos și degajat. Datorită dispunerii stratificate, tunsoarea maschează excelent imperfecțiunile feței, adaugă volum ca nici o altă coafură și îți permite să te coafezi în diferite moduri, fără a pierde din rafinament. Dar părul trebuie să fie bine îngrijit, deoarece o tunsoare stratificată pe păr gras arată dezgustător.

Tehnici moderne de vopsire a părului

Nu uita că nuanța părului este la fel de importantă ca tunsoarea în sine. Deși tehnicile de vopsire pot fi destul de complicate, rezultatul justifică efortul depus. Nuanța corectă te poate întineri. Mai multe despre tehnicile moderne de vopsire (balayage, shatush, ombre), cât și despre culorile care întineresc am scris în articolele de mai jos.

Citește și: Nuanțe de păr care întineresc: 40 de modele de coafură pentru femei de toate vârstele!

Citește și: Nuanța corectă te poate întineri: 19 idei de vopsire a părului pentru femei 50+