Tânără și stilată după 50 de ani: 11 ținute superbe, ca să arăți mereu de nota zece!

Femeile vor să fie fermecătoare în orice circumstanțe. Iar un look fermecător are două componente de bază: un aspect îngrijit și o ținută bine gândită.

Să alegi o ținută care să-ți etaleze frumusețea nu-i deloc ușor. Mai cu seamă după 50 de ani, când corpul se schimbă și odată cu el se schimbă și garderoba. Dar fiecare vârstă are farmecul său și astăzi vom discuta despre 11 combinații vestimentare care te vor ajuta să-l evidențiezi.

#1. Geacă neagră + pantaloni albi

Să arăți modern e mai simplu decât pare la prima vedere. Orice combinație dintre alb și negru arată proaspăt și stilat. Pantalonii și puloverul creează o linie verticală, datorită căreia femeia arată mai înaltă, iar geaca diluează monocromia, adăugând prospețime întregului look.

#2. Pulover negru + eșarfă albă

Aici avem formula inversă. Doamna a ales o ținută în tonuri întunecate și a diluat-o cu ajutorul eșarfei, care adaugă expresivitate ținutei și îi împrospătează imaginea.

Pe de altă parte, tonul deschis al eșarfei se asociază superb cu tunsoarea și îi întinerește chipul, deoarece nuanțele deschise au un efect pronunțat de întinerire. Țesătura albă reflectă o parte din lumină spre față, mascând pungile de sub ochi și ridurile de expresie.

#3. Palton alb + top negru

Cine a decis că paltoanele trebuie să fie negre, gri sau în tonuri pastelate? Un palton alb este o adevărată comoară pentru o femeie cochetă și elegantă. Acesta te va transforma într-o adevărată aristocrată și se asociază excelent cu un top delicat, de culoare neagră. Dar îți recomandăm să eviți autostrăzile în zile ploioase.

#4. Geacă neagră + pulover maro

Dacă nu ești în relații bune cu albul și cu tonurile deschise, poți renunța la ele în favoarea culorii maro. Negru și maro sunt culori complementare și pot fi combinate lejer între ele. Imaginea poate fi diluată cu accesorii și accente strălucitoare, de exemplu, cu un pandantiv elegant.

#5. Eșarfă gri + jachetă roz

Tonurile deshise de gri sunt o alegere excelentă pentru o femeie contemporană, care ține pasul cu moda. Chiar dacă te gândești la gri ca la o nuanță nu foarte veselă, experiența demonstrează că hainele gri pot arăta proaspăt și expresiv, dacă tonurile sunt asociate corect. Culoarea gri poate fi diluată cu roz, care subliniază natura gingașă și rafinamentul fiecărei femei.

#6. Palton maro + pulover alb

Menține gama de culori neutre. Tonurile neutre (alb, negru, gri, maro), cele pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu) și cele cremoase sunt întotdeauna binevenite, deoarece se asociază ușor între ele, arată feminin, delicat, stilat și nu va mai trebui să pierzi timpul în căutarea unor combinații inspirate de culori.

#7. Blugi + palton roșu

Joacă-te nu doar cu nuanțele, ci și cu fasonul. Nu te sfii să îmbini stiluri, fasoane și culori diferite. Astfel de experimente se termină cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante. Un palton roșu te va evidenția din mulțime și îți va îmbunătăți starea de spirit.

#8. Verde, negru și maro

Culorile ne influențează emoțiile și starea de spirit. La fel ca vestimentația. Atunci când îmbraci o ținută gri, lipsită de splendoare și formă, vrei nu vrei, te simți mai tristă și mai plictisită decât de obicei. Iar când îmbraci un pulover vibrant și expresiv sau niște pantaloni neobișnuiți, îți încarci din nou bateriile și viața capătă o nouă culoare.

#9. Jacheta în carouri

Jacheta în carouri este o haină foarte expresivă, mai ales când e realizată în tonuri pastelate. Dar în același timp, rămâne o haină strictă, care îți va da o doză de șic și rafinament intelectual, chiar dacă ținuta e adoptată în stil casual.

#10. Ținută bej

Moda pentru tot ce arată natural, firesc și laconic a făcut din paltonul bej unul din cele mai râvnite articole vestimentare din garderoba femeii contemporane. Dar îți recomandăm să nu te limitezi la palton. Poți crea o ținută doar din tonuri bej, fără ca această să arate agasant sau plictisitor. Însă doar atât timp cât folosești texturi și semitonuri diferite.

#11. Palton maro + rochie albastră

Galbenul face un tandem minunat cu albastrul deschis. Iar ca ținuta să nu fie prea vibrantă, efectul poate fi diluat cu maro. Dar e important ca țesătura să fie diferită. Dacă nu știi cum să potrivești culorile, folosește cercul de culori a lui Itten.

Citește: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?