Tânără și frumoasă după 50 de ani: 7 trucuri sănătoase, care nu te costă nimic!

Sloganele publicitare încearcă să ne ademenească în cele mai diverse moduri: „Descoperă această cremă minune pentru a arăta cu 10 ani mai tânără”, „Setul care te va transforma într-o adevărată prințesă”, „Am folosit acest ulei miraculos și am uitat ce înseamnă riduri” – nu știu ce mă întristează mai mult, faptul că producătorii de cosmetice cred că femeile sunt atât de naive încât să înghită această momeală sau faptul că unele femei oricum se lasă păcălite și dau ultimii bani pe tot felul de creme, capsule și elixiruri magice în speranța că le vor face mai tinere.

Bine, să zicem că elixirele nu funcționează – și ce facem mai departe? Renunțăm la dreptul de a fi și a ne simți frumoase? Niciodată! Există multe trucuri sănătoase și eficiente, la care putem apela pentru a ne menține tinerețea. Astăzi vom discuta despre 7 din ele!

Trucuri care întineresc

1. Zâmbește că-ți stă bine

Cea mai simplă, ieftină, plăcută, și poate că cea mai eficientă metodă – este să zâmbești sincer și firesc. Nimic nu îmbătrânește mai mult decât o mină încruntată și amară. Și viceversa. Un zâmbet larg și autentic întotdeauna este asociat cu tinerețea și pofta de viață. E demonstrat științifică că persoanele zâmbitoare arată mai tinere decât sunt în realitate. Un zâmbet autentic îți activează toți mușchii buni de pe față și comunică lumii că ești o persoană încrezătoare și fericită.

Citește și: 4 Pași spre un zâmbet frumos: Cum să-ți îngrijești dinții pentru a-i menține sănătoși!

În plus, dacă zâmbești mai des, ridurile de expresie vor fi mai atrăgătoare, adică la bătrânețe vei avea un chip mult mai luminos și binevoitor. Și nu uita că există efectul de feedback facial, ceea ce înseamnă că atunci când zâmbești, mușchii feței transmit creierului un mesaj cât se poate de simplu – „fata asta e fericită”, iar creierul îți răspunde înapoi cu o doză sănătoasă de endorfine și energie.

 

2. Petrece mai mult timp cu tinerii, adolescenții și copiii

Compania unui copil de 5 ani sau chiar a unui adolescent de 15 ani (oricât de înțepător s-ar purta), te va face să te simți mai tânără. Iar tinerețea și frumusețea întotdeauna pornesc din interior. Copiii mici te vor învață să te bucuri de fiecare mărunțiș al vieții, iar adolescenții îți vor arăta cum să simți pulsul societății și tendințele actuale în lume.

Citește și: Trebuie lăsați copiii cu bunicile sau nu? Ce trebuie să știe tinerii părinți

Dacă nu ai copii prin preajmă, de ce să nu faci un pic de voluntariat? E demonstrat că atunci când oferi ceva, când te dedici unui scop, te simți mai tânără și mai fericită.

3. Arde caloriile pe vechi

Da, exercițiile fizice și nutriția sănătoasă par un adevărat calvar după 50 de ani, dar nu există o modalitate mai bună de a arăta și a te simți mai tânără ca semenii tăi.

Citește și: 10 alimente care conțin mai mult calciu decât brânza de vaci!

Găsește o activitate care să fie pentru tine o plăcere, nu o corvoadă. Poate fi vorba de înot, zumba, dansuri latine, yoga, jogging, mers sportiv etc.

4. Răsfață-te

Ne petrecem cea mai mare parte a vieții mature având grijă de alte persoane. Când, dacă nu la cincizeci de ani să ne gândim un pic la noi înșine, mai ales că bătrânețea ne bate la ușă?

Citește și: Vrei să fii tânără și frumoasă după 50 de ani? 21 de reguli de care trebuie să ții cont începând de astăzi!

Când dacă nu acum să te programezi la o sesiune de masaj terapeutic, sau poate chiar la trei, la un salon de frumusețe sau la un peeling cu ultrasunet. Cred că ai meritat acest lucru.

5. Dacă bătrânețea e pe cealaltă parte a drumului, nu o ajuta să treacă strada

Atunci când te lupți cu bătrânețea, încearcă să nu-i dai o mână de ajutor. Când medicii lucrează cu un pacient, aceștia încearcă întotdeauna cel puțin să nu-i facă mai rău. Același lucru este valabil și pentru produsele anti-îmbătrânire. Există foarte puține remedii anti-îmbătrânire care dau rezultat. De obicei, efectul e invers celui dorit.

Citește și: Fii stilată cu bani puțini! 7 reguli pentru o garderobă 50+, cu buget redus!

Sau dacă vorbim de fumat. Fumătoarele de 50 de ani pot să spună că prejudiciul a fost deja făcut și e târziu să mai schimbi ceva. Nu, niciodată nu-i târziu să te lași de fumat, deoarece acest viciu nu face decât să accelereze îmbătrânirea ta.

6. Oferă-i pielii tale ceea de ce are cu adevărat nevoie

Pielea are proprietatea fabuloasă de a-și susține sănătatea și elasticitatea independent, dar odată cu înaintarea în vârstă s-ar putea să aibă nevoie de o mână de ajutor. Da, o cremă naturală sau un ulei hidratant sunt întotdeauna binevenite, dar în esență, tot de ce are nevoie pielea ta este protecție solară, apă și o dietă echilibrată.

7. Găsește prieteni care să te facă să râzi

Prietenii buni sunt o componentă importantă a setului tău de anti-îmbătrânire din două motive. În primul rând, râsul asigură un impuls natural de energie și bună dispoziție, iar în al doilea rând, ei te acceptă așa cum ești și îți dau o lecție subtilă și foarte importantă: frumusețea înseamnă naturalețe.