Sunt frumoase și ușor de întreținut: 40 de tunsori ce nu necesită aranjare!

Tunsoarea dă tonul întregii ținute. Fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai frumoasă ținută va arăta deplasat și caraghios. Dar ce faci dacă nu ai timp sau nu vrei să te coafezi în fiecare dimineață? Îți faci o tunsoare care nu necesită aranjare!

Ca să găsești tunsoarea perfectă, pe lângă formă, lungime și stil, mai trebuie să ții cont de tendințe. Hai să vedem împreună care sunt tendințele acestui sezon și de ce tunsorile fără aranjare sunt o adevărată comoară pentru femeile contemporane.

Tunsori carre păr mediu drept

Coafura carre este una din cele mai vechi tunsori din lume. Ea are o groază de variante: cu breton sau fără breton, până la urechi sau până la gât, clasic sau în scări, pentru păr drept sau pentru păr ondulat.

O tunsoare carre pentru păr mediu arată grațios și feminin. Coafura încadrează perfect ovalul feței, întinerește chipul și adaugă prospețime întregului look. Variantele cu breton ascund bine ridurile, diluează imperfecțiunile feței, îți dau un aer îndrăzneț și e suficient să te joci cu bretonul pentru a-ți transforma complet coafura.

Dar și variantele fără breton arată promițător, deoarece descoperă fruntea, mută accentul pe ochi și sprâncene și te fac nespus de grațioasă și feminină.

Tunsori bob pe păr mediu

Coafura bob e una din cele mai apreciate tunsori din lume. Ea este universală, versatilă, arată superb pe chipul oricărei femei și se asociază excelent cu orice ținută. Coafura bob este una din acele tunsori care întineresc și împrospătează chipul unei femei.

Bretonul ascunde ridurile, acneea și alte imperfecțiuni ale tenului, iar aranjarea stratificată compensează lipsa volumului și nivelează trăsăturile feței. Bobul e ușor de coafat și arată câte se poate de natural datorită aspectului neglijent. De altfel, dacă ai părul subțire și rar îți recomand tunsoarea bob asimetric, cu breton alungit, filat.

Tunsori pixie păr scurt 2021

Moda pentru pixie a renăscut la mijlocul anilor ’50, după lansarea filmului “Roman Holiday” cu Audrey Hepburn, când fiecare a doua femeie a început să poarte o astfel de tunsoare. Ea e nespus de practică, comodă și versatilă, fiind opțiunea perfectă dacă vrei să arăți neobișnuit, dar nu ai timp pentru aranjarea coafurii. Nu e de mirare că frizura pixie e populară până în prezent.

Pixie se potrivește femeilor independente, îndrăznețe, sigure pe sine, cărora nu le pasă de părerea altora. Această coafură e numai bună pentru doamnele cu păr subțire și rar, deoarece adaugă volum pe creștet și la rădăcini.

Tunsoarea garcon

Astăzi, orice femeie poate purta o tunsoare scurtă, în stil băiețesc, fără să-și piardă din eleganță și feminitate. O asemenea tunsoare este proaspătă, modernă, stilată și e opțiunea perfectă pentru femeile hotărâte și obraznice.

Îndrăzneață, cochetă și elegantă, tunsoarea garcon a apărut pe arena mondială a frumuseții la începutul secolului trecut, dar astăzi e mai populară ca niciodată până acum. Ușor de coafat, ușor de îngrijit, ceva mai greu de corectat, coafura garcon e ideală pentru femeile cu trăsături delicate al feței și cu o constituție fragilă a corpului, dar mai puțin potrivită pentru femei plinuțe.

Tunsoarea paj

Tunsoarea paj pentru păr scurt nu necesită aranjare și se particularizează prin tranziții netede, straturi rotunjite și breton drept. Coafura arată de-a dreptul spectaculos pe femeile care au gâtul lung, grațios și trăsături delicate ale feței. Însă vei obține efectul dorit numai dacă ai părul drept. Tunsoarea paj este o coafură romantică, pretențioasă și feminină.

Tunsoarea sasson

O variaței a tunsorii paj este coafura sasson, care nivelează armonios forma feței și diferă de prima doar prin tranziția dinspre breton spre restul părului. Chiar dacă nu te poți lăuda cu un oval perfect al feței, totul poate fi corectat cu bretonul potrivit.

Citește și: Îngrijirea părului acasă: Evită aceste 6 greșeli și părul tău va fi întotdeauna dens și strălucitor!