Sunt frumoase și ușor de întreținut: 12 coafuri care dau VOLUM părului subțire!

Din păcate, e foarte greu să lupți cu părul subțire și rar. Vrei nu vrei, el nu o să devină mai dens. Dacă părul tău e subțire din copilărie, asta e. Nu poți să te cerți cu genetica. Iar dacă a devenit mai subțire după 40 de ani, tot nu ai ce-i face. Pentru că e firesc ca părul să-și piardă din rezistență și elasticitate. Dar nu înseamnă că nu poți să-i dai volum. Cu tunsoarea potrivită, poți corecta lejer acest neajuns.

Cum alegem o tunsoare cu volum?

Sunt mai multe criterii la care merită să atragi atenția. În primul rând, alege o tunsoare cu breton. Bretonul lung, pe ambele părți ale feței, adaugă volum și crește densitatea părului, cel puțin vizual. Iar aranjarea stratificată, cu șuvițe mai scurte în față și mai lungi la spate, adaugă tunsorii amploare.

În al doilea rând, alege o tunsoare ușor de coafat. Uneori trebuie să renunți la fast în favoarea confortului. La urma urmei, vrei să arăți bine în fiecare zi, fără să pierzi câteva ore cu aranjarea coafurii. În plus, tunsorile nițel neglijente, aranjate în scări sau în bucle, arată mai stilat decât coafurile netede.

Evită nuanțele întunecate, care scot în evidență imperfecțiunile tenului, în favoarea nuanțelor deschise, obținute prin tehnici moderne de vopsire a părului, precum balayage, shatush, ombre etc.

Tunsoarea bob carre cu breton

Coafura bob se descurcă excelent cu volumul. Aranjarea stratificată, cu fire lungi în față și scurte la spate, compensează absența volumului și nivelează conturul feței. Iar aspectul neglijent al șuvițelor, care sunt aranjate în trepte, le face mai groase și mai dense din punct de vedere vizual.

Lungimea șuvițelor din față maschează bine ridurile de pe gât și frunte. Iar capetele ușor deranjate adaugă îndrăzneală și energie chipului tău, întinerindu-ți aspectul. O asemenea tunsoare arată bine atât cu breton filat, cât și cu breton drept.

Tunsoarea bob carre compensează excelent lipsa volumului datorită tranziției netede de la o lungime la alta. Coafura e creată pentru femeile cu păr subțire și rar, care vor să combată această problemă.

Tunsoarea carre cu breton

Dacă vrei să ascunzi bărbia dublă și obrajii căzuți, tunsoarea carre cu breton lung, e ceea de ce ai nevoie. Bretonul ascunde ridurile, acneea și diluează imperfecțiunile pielii, iar aranjarea în trepte va compensa lipsa volumului și îți va nivela conturul feței.

Există o mulțime de variații ale acestei tunsori, dar dacă ai trecut de 40 de ani, îți recomandăm varianta cu breton, deoarece bretonul ascunde eficient ridurile de pe frunte. În plus, bretonul adaugă îndrăzneală și îți va face coafura mai versatilă.

Tunsoarea carre pentru păr mediu arată bine pe toate femeile! Și poate fi corectată ușor, tăind capetele pentru a obține volumul dorit și necesarul de simetrie. Stiliștii afirmă că pentru a câștiga volum, neapărat trebuie să reduci din lungime. Nu e deloc neapărat. Cel puțin nu-i neapărat să renunți complet la șuvițele lungi.

Tunsoarea cascadă păr scurt

Aranjarea părului în scări sau în cascadă va compensa lipsa volumului, creând un look spectaculos și degajat. O astfel de tunsoare va adăuga expresivitate și vigoare chipului tău, corectând subtil ovalul feței și diluând imperfecțiunile acesteia.

Cascada adaugă volum ca nici o altă tunsoare și îți permite să te coafezi în fiecare zi în mod diferit, fără a pierde din rafinament. Îți sugerăm să atragi atenția la tunsoarea bob mediu în scări. Această coafură a preluat tranzițiile neglijente ale tunsorii cascadă, volumul tunsorii bob și îndrăzneala tunsorii pixie. Bobul asimetric se potrivește atât pentru fire groase, cât și pentru fire subțiri și arată fabulos chiar și după 50 de ani, diluând subtil ridurile și alte amprente ale bătrâneții.

Iar datorită șuvițelor de lungime diferită, părul pare mult mai dens, mai îngrijit și mai sănătos. Dar ține cont de faptul că tranziția de la o lungime la alta trebuie să fie moale, netedă, ca imaginea în ansamblu să nu aibă de suferit.

Citește și: Cum să îi dai o nouă viață părului cărunt? 4 tehnici de vopsire pentru un păr frumos și strălucitor!