Sunt doar o vrăjeală: 5 mituri despre frumusețe care te fac să arăți mai rău

Piele netedă și strălucitoare, păr lucios și mătăsos, buze voluminoase și sprâncene îngrijite frumos. Producătorii de cosmetice ne promit marea și sarea, tinerețe fără bătrânețe și luna de pe cer. Să fie oare așa? Uneori da, alteori nu. Hai să vedem în care mituri despre frumusețe nu trebuie să mai crezi.

Mitul #1. Botoxul previne apariția ridurilor

Botoxul poate ascunde ridurile deja existente, dacă vrei să-ți asumi acest risc. În rest, injecțiile nu ajută la nimic. Din contra, pot să-ți facă mai rău. E imposibil de prezis unde vor începe să se dezvolte ridurile. Acest lucru depinde de caracteristicile individuale ale fiecărei femei, de genetică și de stilul de viață. Prin urmare, nu te mai încrede în escroci.

Mitul #2. Cosmeticele naturale sunt mai sănătoase

Acum e la modă să fie eco din cap până în picioare. De la alimentație, până la stil și îngrijirea feței. Deși produsele cosmetice naturale nu conțin chimicale sintetice, acestea conțin acizi, extracte de plante și uleiuri esențiale care pot cauza diferite probleme. În special, alergii.

Mitul #3. Pielea se adaptează la cosmetice și ele își pierd eficiența în timp

Nu este adevărat. Dacă un anumit produs te ajută, continuă să-l utilizezi. Dacă produsul într-adevăr și-a pierdut eficiența, nu e din cauza pielii care s-a adaptat. Pur și simplu pielea e alta. A fost uleioasă, iar acum e uscată, sau invers. Și are nevoie de un produs principial diferit, nu de un substituent.

Mitul #4. Machiajul dăunează tenului

Deci, să fie clar. Nu machiajul dăunează tenului, ci modul cum îl aplici. De exemplu, dacă nu te demachiezi înainte de culcare, să nu te mire că ai fața inflamată. Pudra și fondul de ten îți vor înfunda porii, provocând puncte negre și comedoane.

Mitul #5. Gheața ajută contra tenului uleios

O nouă vrăjeală. Jocul cu gheața poate duce la apariția venelor pânză de păianjen pe față. În plus, atunci când sunt expuse la temperaturi scăzute, glandele sebacee se îngustează, provocând uscarea și deteriorarea pielii.

Citește și: Spune NU colăceilor: 7 trucuri vestimentare care îți vor ascunde burtica!