Sunt demodate și lipsite de gust: 7 piese vestimentare care te fac să arăți ridicol!

În goana după frumusețe facem multe greșeli. Și în loc să arătăm mai tinere, ne trezim mai bătrâne decât ne-am fi dorit. O greșeală comună făcută de majoritatea femeilor este agățarea de trecut.

Moda este schimbătoare și ce a funcționat ieri, nu mai funcționează astăzi. În consecință, fiecare femeie are în garderobă câteva lucruri demodate, depășite sau lipsite de gust, care adaugă ani și îi sabotează ținuta. Hai să vedem împreună care sunt ele.

Greșeli vestimentare femei

#1. Palton de tip halat, până la brâu

Chiar dacă te-ai atașat de acest model, e timpul să renunți la el odată pentru totdeauna. Paltoanele scurte nu mai sunt în vogă și au pierdut definitiv terenul în fața modelelor actuale, care coboară puțin mai jos de linia genunchilor. De altfel, acest articol vestimentar arată bine numai pe femei înalte și poate fi înlocuit lejer cu o jachetă sau un sacou, care arată mult mai contemporan și stilat.

#2. Imprimeurile 

Astăzi este la modă minimalismul. De fapt, întotdeauna a fost, deoarece e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp. Cele mai stilate femei contemporane ies în evidență prin reținere nobilă, detalii laconice și minimalism.

Doamnele din societatea înaltă evită imprimeurile strălucitoare și detaliile complexe în favoarea ținutelor monocrome, nobile și simpliste. Chiar și atunci când decid să adauge un pic de prospețime și îndrăzneală imaginii lor, reușesc să facă acest lucru într-un mod elegant și grațios.

Imprimeurile strălucitoare și agasante nu se încadrează nici într-un fel în această formulă. Ele sunt un atribut infantil, numai bun pentru veselit copiii. Alege imprimeuri clasice: buline, carouri, dungi, sau în cel mai rău caz, flori.

#3. Rochiile din dantelă

În general, trebuie să fii foarte atentă cu rochiile din dantelă, cu atât mai mult dacă rochia e confecționată sută la sută din această împletitură. Ele erau populare acum câțiva ani, dar astăzi arată demodat și vulgar, ba mai mult, vizual te fac mai bătrână. Da, dantela poate adăuga senzualitate și rafinament rochiei tale, dar numai atunci când este un element secundar, ci nu țesătura principală.

#4. Blugii de tip banană

Blugii de tip banană erau în vogă acum câțiva ani, dar moda se stinge la fel de rapid cum apare. Astăzi acest model de blugi este demodat. Pur și simplu demodat. Ca un hit de vară, pe care câteva luni îl fredonează toată lumea, după care este lăsat uitării. Iar vara viitoare când cineva mai melancolic îl setează ca ton de apel, restul îl iau în râs. Exact așa se întâmplă cu blugii. Din fericire, în locul blugilor banană au apărut blugii boyfriend, cu croială liberă și talie înaltă, care sunt asemănători, dar arată mult mai stilat.

#5. Bluzele lungi lipite de corp

O asemenea croială, asociată cu tonuri deschise, imprimeuri mărunte și volane, arată caraghios și infantil. Iar pe deasupra, limitează libertatea de mișcare. În articolul de mai jos poți găsi tocmai 25 de modele mult mai inspirate și mai avantajoase pentru corpul și vârsta ta.

Citește și: Cămașa te poate transforma complet: 25 de ținute superbe, pentru femei de 50, 60, 70 ani!

#6. Pantalonii cu dungi

Un alt salut din trecut, care astăzi arată demodat și deplasat. Deși dungile verticale te pot ajuta să arăți mai înaltă, iar un asemenea model adaugă seriozitate și strictețe look-ului tău, stiliștii recomandă să-l treci cu vederea, deoarece stilul pur și simplu nu mai este actual și are un aer milităresc.

#7. Topurile de mătase

Nu putem spune că acest articol vestimentar și-a pierdut complet din actualitate, dar nici binevenit nu-l putem numi. Topurile de mătase planează la limita decenței și îți fac cu mâna din anii ’60 ai secolului trecut.

Citește și: Scapă de prejudecăți: 7 ținute superbe ca să arăți la 50 de ani mai bine ca la 30!