Subliniază-ți frumusețea prin unghii: 80 de idei îndrăznețe pentru o manichiură în culori pastelate!

Culorile pastelate revin în tendințe în fiecare vară. E vorba de numeroase culori în tonuri deschise și delicate, numai bune pentru o femeie gingașă și cochetă. Din casta tonurilor pastelate fac parte bej, azuriu, turcoaz, roz-deschis, roz-pudrat, liliac-pal, nisipos, bleu, mentă, sakura, nuanțe palide de galben și oranj stins. Tonalitatea moale a lor îți permite să le asociezi cu haine de aceeași culoare, dar și să te joci cu contrastele, îmbinând nuanțe principial diferite.

Culori pastelate unghii

Modele unghii pastelate french

După ce mai mulți ani la rând s-au numărat printre manichiurile demodate, unghiile french au revenit în forță. Acesta e unul din principalele trenduri ale momentului. Nu e de mirare, deoarece spre deosebire de manichiura french care era purtată acum un deceniu, manichiura french contemporană este complet reinventată. Vârfurile clasice au pierdut concurența cu nuanțele vibrante, stilul ombre, desenele nail art etc, astfel încât unghiile french au un design modern și interesant.

Unghii cu gel culori pastelate (scurte)

Oja pastel planează la granița dintre oja nud și oja colorată. Datorită acestui fapt, tonurile pastelate arată grațios și delicat, dar nu sunt lipsite de expresivitate, în comparație cu tonurile neutre sau nuanțele nud. Și nu sunt atât de agasante și provocatoare ca tonurile vibrante. Cu alte cuvinte, reflectă perfect firea plăpândă și delicată a unei femei.

Pe unghii scurte, nuanțele pastelate arată grozav, mult mai grațios, laconic și armonios ca nuanțele întunecate. Degetele capătă un aspect natural și feminin, ba mai mult, întreaga imagine a femeii se transformă.

Modele unghii pastel (lungi)

Același principiu funcționează și pentru unghii lungi, atât cu acoperire lucioasă, cât și cu ojă mată. Diferența față de unghiile scurte e că desenele sunt mai mari, mai profunde și arată mult mai spectaculos. De altfel, dacă modelele de unghii scurte în tonuri pastelate ți s-au părut plictisitoare, suntem siguri că unghiile lungi vor lăsa cu totul altă impresie. La urma urmei, ele sunt mult mai elegante și îți conferă un aer aristocrat.

Unghii cu gel pastel ombre

Unghiile ombre sunt un stil de manichiură prin care se obține un gradient de culoare. Paleta gradientelor de culoare este vastă, iar unele femei folosesc două culori pe aceeași mână pentru un efect și mai pronunțat.

Unghiile ombre îmbină clasicul cu modernul și e tot de ce are nevoie o femeie elegantă pentru a ține pasul cu moda. Acestea arată expresiv și laconic. De regulă, o nuanță mai deschisă se transformă treptat într-un ton închis, de la bază spre vârf, dar funcționează și formula inversă. Tehnica ombre este o modalitate excelentă prin care poți da un plus de originalitate manichiurii tale.

Manichiura culori pastelate mate

Nuanțele mate au un aspect deosebit de profund, nobil și laconic, dar în același timp, sunt suficient de expresive pentru a te scoate în evidență. Mai ales când există un contrast între suprafețele mate și sclipici. Unghiile pastelate cu acoperire mată arată foarte delicat și îngrijit, și pot fi purtate indiferent de anotimp. Aspectul sobru al lor poate fi diluat cu tonuri pastelate moi sau nuanțe vibrante.

Unghii în două culori pastelate

Unul din cele mai populare trenduri din ultimii ani sunt unghiile în două tonuri. Ele adaugă look-ului prospețime, expresivitate și rafinament. Cu toate că unghiile în două culori sunt destul de expresive, de regulă, și ele au nevoie de modele. Motivele florale și vegetale (frunze, crenguțe, flori, fluturi etc) sunt mereu binevenite, deoarece subliniază firea delicată a unei femei.

Dar și figurile abstracte, geometrice sau animal print îți pot înfrumuseța manichiura. De altfel, chiar și a doua culoare poate reprezenta un model. De exemplu, o dungă galbenă sau lila pe fundal bej. Culoarea secundară devine dominantă și dă tonul întregii imagini.

Unghii pastel cu modele

Modelele nail art arată superb și pe oja în culori pastelate. De regulă, pentru a-și sublinia individualitatea și a face unghiile mai expresive, femeile folosesc desene cu inspirație florală, modele cu frunze, inimioare, fructe, fluturași, sau dimpotrivă, tonuri metalice cu glitter, aplicații decorative, cristale, sclipici, pietricele sau perle.

Motivele florale și vegetale se asociază perfect cu tonalitatea delicată a unghiilor și natura feminină. Unghiile lungi pot fi înfrumusețate cu efect de marmură, reflexe metalice, construcții geometrice, dar și cu modele florale.

Modele de unghii pastelate cu sclipici

Aurul, argintul, marmura, strasurile, sclipiciul, nuanțele metalice și cuarțul nu se demodează niciodată. Prin urmare, dacă nu îți plac unghiile monocrome, în tonuri delicate și vrei să ieși un pic în evidență, poți îmbina nuanțele pastelate cu pietricele, sclipici, dungi și alte accente strălucitoare, ce te vor evidenția din mulțime și îți vor îmbunătăți starea de spirit. Contrastul dintre culori, forme și texturi va adăuga unghiilor tale prospețime și expresivitate, iar ție îți va da un aer nobil și exclusivist.

Unghii galben pastel

Da, este un design pretențios, în schimb arată natural și armonios. Chiar nu e cazul când galbenul este obositor, stringent sau bolnăvicios. Nuanța este mai degrabă calmă decât vibrantă. Nu întâmplător, Institutul Culorii Pantone a numit această nuanță una din cele mai importante culori ale anului 2021.

Unghii pastel mentă

Menta și măslina sunt două nuanțe pastelate clasice, care arată întotdeauna delicat, proaspăt și expresiv, în special în combinație cu tonuri nud sau roz și 1-2 accente strălucitoare.

Unghii albastru pastel

Unghiile de culoarea cerului sunt un trend care nu moare niciodată. Tonurile azurii sunt delicate, ne agasante și de-a dreptul fermecătoare. Ele îți vor da un aer visător, nobil și elegant. De altfel, culoarea albastră este asociată cu pacea, deschiderea, seninătatea și calmul, iar unghiile, din câte știi, reflectă starea de spirit a unei femei.

Nuanțele de albastru sunt universale și versatile, prin urmare, unghiile se potrivesc cu orice ținută și, în funcție de preferințe, albastrul unghiilor poate fi diluat ușor cu sclipici sau alte culori.

Despre manichiura albastră am scris aici: Unghii albastre deschis: 100 de idei demne de o adevărată aristocrată!

Unghii mov pastel

Violet, liliachiu, lila, mov, stânjenel, levănțică – toate aceste tonuri și semitonuri sunt neobișnuit de gingașe, feminine și atrăgătoare. Ele adaugă prospețime, profunzime și eleganță oricărei ținute, iar unghiilor le dau un colorit irepetabil, capabil să transforme complet mâinile unei femei.

Despre manichiura lila am scris aici: Cea mai delicată culoare! 100 de modele de unghii în nuanțe lila!

Unghii roz pastel

Modelele de culoare roz sunt aproape la fel de populare ca modelele nud clasice. Nu e de mirare, deoarece o astfel de manichiură este expresivă, elegantă, stilată și cât se poate de naturală. Unghiile roz scot în evidență blândețea și delicatețea feminină, subliniind natura gingașă și rafinamentul fiecărei femei.

Despre manichiura roz am scris aici: Manichiura roz: 75 de modele îndrăznețe, care se poartă în 2021-2022!