Stilul perfect de la Prada: 5 sfaturi de modă pentru femeile de orice vârstă

Miuccia Prada este un designer de modă, nepoata lui Mario Prada, care a fondat cunoscutul brand. La vârsta de 71 de ani, Signora Miuccia continuă să fie etalonul de stil și una dintre principalii creatori de tendințe. Această nobilă doamnă nu este doar un designer excelent, ci și un doctor în filosofie și științe politice. În acest articol vom dezvălui secretele stilului, de la o femeie italiană care cunoaște lumea modei cap-coadă.

Nu fiți vulgari

”Le spun angajaților mei, care vin dimineața cu stiletto și cu burta deschisă: „Cu cât încerci să arăți mai picant, cu atât vei avea mai puțini admiratori”. Groaznic, nu-i așa?”

Suntem complet de acord cu acest citat din Segnora Miucci, deoarece vulgaritatea a fost întotdeauna un mod foarte dubios de a atrage atenția. Etalându-vă corpul, vă depreciați complet propria personalitate. Și dacă Prada în sine nu este un exemplu pentru care să priviți, amintiți-vă de legendarul Coco Chanel. Ea a fost cea care a introdus moda pentru cele mai închise îmbrăcăminte, ghidată de principiile „inaccesibilitatea este atractivă” și „fructul interzis este dulce”.

Nu fugiți după branduri scumpe

Am spus de mai multe ori că „scumpul” în termeni de bani nu este întotdeauna frumos și elegant. Miuccia Prada este de aceeași părere:

Nu este necesar să atârnați etichete „scumpe” sau „bogate” – acest lucru este banal. Este mult mai dificil să te îmbraci elegant. Într-un sens, trebuie să-ți depășești propriul stil, să-l faci mult mai gândit.

Amintiți-vă că vă puteți îmbrăca frumos atât în ​​magazinele de masă, cât și în piețe, principalul lucru este să vă găsiți propriul stil, să-l umpleți cu grație discretă și să învățați cum să adaptați corect acele tendințe de modă care vă plac.

Nu urmăriți mereu moda

”Totul a fost deja inventat în modă, iar singura modalitate de a ieși în evidență este să observi tradițiile și să fii conservator.”

Cuvinte neașteptate, dar adevărate ale creatoarei de modă. Tendințele nu se potrivesc întotdeauna gustului tuturor și cu siguranță nu se pot potrivi cu stilul de viață al tuturor fashionistelor. Prin urmare, dacă vreți să ieșiți în evidență, dar nu v-ați găsit încă stilul, bazați-vă pe stiluri și combinații clasice. Ele arată întotdeauna moderne și elegante.

Nu fugiți după tinerețe

”Vă voi spune ce este deja demodat: obsesia pentru tinerețe. Este foarte plictisitor!”

Cu siguranță merită să ascultați aceste cuvinte ale Segnorei Prada, pentru că călcând în al optulea deceniu, continuă să arate luxos și, din punct de vedere al stilului, va pune multe tinere în curea și chiar mai multe femei ce se gonesc după tinerețe. O femeie este frumoasă la orice vârstă, așa că nu ar trebui să urmăriți trenul care pleacă. Îmbătrânește frumos!

Studiați moda și arta

Nu puteți să îmbrăcați o grămadă de lucruri la modă și să deveniți instantaneu un guru al modei sau un style icon. Trebuie să puteți alege haine și încălțăminte ce vi se potrivesc, să le combinați armonios și să le completați cu accesorii, iar pentru asta trebuie să vă dezvoltați gustul. Iată ce are de spus Miuccia Prada despre asta:

”Când oamenii mă întreabă cum reușesc să rămân elegantă și îmbrăcată stilat, spun mereu: „Învață! Studiază moda, cinematografia, arta și apoi studiază-te pe tine însuți”