Stilul nu costă nimic: 7 reguli de care se ghidează femeile stilate!

O femeie elegantă nu are nevoie de 3 șifoniere și 30 de perechi de pantofi. Ea știe să creeze o ținută stilată din puținul pe care îl are, apelând doar la piese vestimentare de bază. Acestea sunt mereu în vogă, pot fi combinate ușor între ele și sunt binevenite în dulapul fiecărei femei. Cu alte cuvinte, pot salva orice garderobă. Iată 7 sfaturi simple, care te vor ajuta să arăți elegant, fără să cheltui un pumn de bani.

1. Investește în garderoba de bază

Moda este efemeră și ultimul răcnet al ei durează maxim un sezon. În schimb, elementele clasice de garderobă nu își pierd niciodată din actualitate, de aceea sunt numite clasice. Fusta creion, rochia neagră, pantalonii conici, cămașa albă, blugii drepți, trenci-ul, pantofii bej – toate acestea se asortează cu orice și îți vor servi mulți ani înainte.

2. Diluează ținuta cu accesorii

Accesoriile transformă ținuta. O duc la nivelul următor. Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale, fără ca buzunarele să aibă de suferit. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă. Anume ele dau expersivitate ținutei de bază.

3. Subliniază-ți punctele tari

Dacă ai talia frumoasă, nu ezita să folosești un cordon. Dacă ai picioare lungi, poartă pantofi de aceeași culoare cu pantalonii pentru a le face să pară și mai lungi. Dacă ai gâtul grațios, evidențiază-l cu un colier. Iar dacă ești plinuță, nu ezita să-ți subliniezi pieptul cu un decolteu expresiv.

4. Experimentează

Dacă bugetul îți permite, nu te sfii să îmbini stiluri, fasoane și culori diferite. Mai mult decât atât, nu te teme să experimentezi cu texturile, combinând mătase cu denim, tricotaj cu piele, pulovere oversize cu fuste mulate din piele. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

5. Poartă haine care stau bine pe corp

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau un simplu tricou – trebuie să stea bine pe corp. Nu vei fi elegantă dacă porți haine strânse pe corp sau, dimpotrivă, supradimensionate. Primele arată provocator, iar cele din urmă îți omoară feminitatea. Hainele pe corp sau cu o mărime mai mare sunt baza unui aspect elegant.

6. Zâmbește

Stilul nu e numai despre haine, accesorii și tunsori. Stilul e despre încredere de sine și atitudine. Tinerețea, frumusețea, succesul, prosperitatea – toate se nasc din interior, și nici cosmeticele, nici plasticienii, nici garderoba nu pot ascunde adevărata noastră stare. O femeie este frumoasă în primul rând prin firea și natura ei, iar tot ce vedem în exterior este produsul stării sale interioare.

7. Ai grijă de tine

O femeie îngrijită este o femeie frumoasă. Ai întâlnit vreodată femei care atrag privirile pline de admirație ale celor din jur, chiar dacă nu sunt îmbrăcate în haine scumpe, nu sunt coafate complex, nu folosesc parfum sau accesorii și poartă un minim de machiaj?

Care este secretul lor? Păi bine, secretul este mai simplu decât pare la prima vedere. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă de corpul tău.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai bine: 10 reguli ale femeilor îngrijite!