Stilul nu costă nimic: 3 sfaturi simple ca să te îmbraci mereu elegant!

O femeie elegantă nu are nevoie de 3 șifoniere și 30 de perechi de pantofi. Ea știe să creeze o ținută stilată din puținul pe care îl are, apelând doar la piese vestimentare de bază. Acestea sunt mereu în vogă, pot fi combinate ușor între ele și sunt binevenite în dulapul fiecărei femei. Cu alte cuvinte, pot salva orice garderobă. Iată 3 sfaturi simple, care te vor ajuta să arăți elegant, fără să cheltui un pumn de bani.

#1. Investește în piese vestimentare de bază

Moda este efemeră și ultimul răcnet al ei durează maxim un sezon. În schimb, elementele clasice de garderobă nu își pierd niciodată din actualitate, de aia sunt numite clasice. Fusta creion, rochia neagră, pantalonii conici, cămașa albă, blugii drepți, trenci-ul, pantofii bej – toate acestea se asociază aproape cu orice și îți vor servi mulți ani înainte.

Eleganța înseamnă simplitate și calitate. Cu alte cuvinte, nu e neapărat să porți haine scumpe. Important e să fie de calitate. Fasoanele simple și laconice sunt mai elegante decât cele pretențioase. Și sunt mult mai confortabile. Și da, hainele trebuie să fie îngrijite, altfel ai muncit în zadar.

#2. Hainele trebuie să stea bine pe corp

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau un simplu tricou – trebuie să stea bine pe corp. Nu-ți poți etala rafinamentul dacă porți haine supradimensionate sau, dimpotrivă, mult prea strânse pe corp.

Hainele mulate arată deplasat pe o femeie de 50 de ani, iar cele lipsite de formă îți omoară feminitatea. Astfel de ținute arată ieftin și lipsit de gust. Prin urmare, hainele pe corp sau cu o mărime mai mare sunt baza unui aspect elegant.

Și nu uita, indiferent dacă le cumperi sau le coși de sine stătător, hainele trebuie să fie confecționate din materiale de calitate, în măsura în care îți permiți acest lucru. Mai bine să ai o rochie bună, decât două rele.

#3. Completează ținuta cu accesorii

Completează-ți fiecare ținută cu accesorii alese inteligent. Nu e neapărat să fie bijuterii. Eșarfele, ochelarii, mănușile, poșetele îți vor fi întotdeauna de mare ajutor. Bijuteriile de aur pot fi înlocuite cu argint sau cu imitații de calitate (cuvântul cheie – calitate).

Dar dacă ai bani, ar fi bine să fie bijuterii, fiindcă un colier grațios, o brățară delicată sau niște cercei eleganți pot transforma complet orice ținută și se numără printre atributele autentice ale unei femei elegante.

Bonus: Aspectul îngrijit

O femeie îngrijită este o femeie frumoasă. Ai întâlnit vreodată femei care atrag privirile pline de admirație ale celor din jur, chiar dacă nu sunt îmbrăcate în haine scumpe, nu sunt coafate complex, nu folosesc parfum sau accesorii și poartă un minim de machiaj?

Care este secretul acestora? Păi bine, secretul este mai simplu decât pare la prima vedere. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă de corpul tău.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără: 8 reguli de bază ale unei femei îngrijite!