Respectă aceste 5 reguli și vei arăta mai tânără la 60 de ani!

Eleganța nu are vârstă. După 60 de ani poți și trebuie să arăți elegant. La urma urmei, femeile vor să fie frumoase indiferent de vârstă. Și sunt frumoase! Dar la 60 de ani frumusețea trebuie evidențiată. Iată cum poți face acest lucru.

1. Machiajul

Un make-up bun are întotdeauna efect de întinerire. El îți oferă mai multă încredere în propria persoană și te ajută să te simți frumoasă. Chiar dacă ai 60 de ani, nu trebuie să ignori acest aspect. Un machiaj bun îți poate oferi multe. Coco Chanel spunea că “o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine”. Și avea dreptate.

Și nu uita să ai grijă de ten. Cea mai spectaculoasă coafură, cea mai la modă ținută și cel mai bun machiaj pot fi eclipsate de o piele neîngrijită, inflamată și uscată. Despre machiajul de întinerire la 60+ am scris în detaliu aici!, iar despre remediile naturale de îngrijire a tenului găsești mai multe în acest articol.

2. Tunsoarea

Odată cu înaintarea în vârstă corpul suferă diferite modificări. Se schimbă tonalitatea pielii, culoarea părului, starea tenului etc. Până și forma feței are de suferit. De regulă, conturul feței se estompează și partea inferioară a feței devine vizual mai grea. Pleoapele, obrajii și bărbia se îndreaptă în jos, iar mandibula devine masivă. Într-un final, arăți mai bătrână.

Toate aceste modificări pot fi diluate cu ajutorul coafurii. La 60+ îți sugerăm să atragi atenția la tunsorile asimetrice, care adaugă părului prospețime și rafinament; la tunsorile pentru păr scurt, care sunt numai bune pentru doamnele cu păr subțire și rar; și la tunsorile în scări, care diluează imperfecțiunile tenului. Și nu uita de culoare – e bine știut faptul că nuanțele deschise întineresc.

3. Ținuta

Evită două extreme: hainele oversize și cele lipite de corp. Nu poți să-ți etalezi rafinamentul dacă porți haine supradimensionate sau, dimpotrivă, mult prea strânse pe corp. Primele îți omoară feminitatea, iar cel din urmă arată vulgar și deplasat. Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau o bluză – trebuie să stea bine pe corp.

În ceea ce privește cromatica, evită ținutele strălucitoare și ținutele plictisitoare. Ambele subliniază vârsta. Pe de altă parte, tonurile pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu), nuanțele cremoase, nuanțele delicate de galben, verde și albastru, sunt întotdeauna binevenite. Ele sunt feminine și delicate și întineresc vizual chipul unei femei.

4. Minimalismul

Trei elemente fac ținuta să arate perfect – aspectul îngrijit al femeii, minimalismul și calitatea. Femeile elegante evită detaliile complexe în favoarea ținutelor monocrome, nobile și minimaliste.

Prin urmare, renunță la imprimeurile florale, imprimeurile copilărești și stilul animal print. Ținutele simple și laconice întotdeauna au arătat nobil și elegant. Iar dacă vrei să adaugi puțină expresivitate ținutei tale, alege un imprimeu mai discret.

5. Accesoriile

Completează-ți fiecare ținută cu accesorii alese inteligent. Nu e neapărat să fie bijuterii. Eșarfele, ochelarii, mănușile, poșetele îți vor fi întotdeauna de mare ajutor. Bijuteriile de aur pot fi înlocuite cu articole de argint sau cu imitații de calitate (cuvântul cheie – calitate).

Dar dacă ai bani, ar fi bine să fie bijuterii, fiindcă un colier grațios, o brățară delicată sau niște cercei eleganți pot transforma complet orice ținută și se numără printre atributele autentice ale unei lady.

Citește și: Stiliștii au numit 5 motive pentru care franțuzoaicele arată atât de bine la 60+