Stilul nu are vârstă: Iată cum se tund femeile elegante din Occident!

Femeile vor să fie elegante și atrăgătoare indiferent de vârstă, iar frumusețea depinde mult de coafură. O tunsoare bună te poate întineri cu 5-10 ani. Iar una neinspirată, dimpotrivă – poate adăuga ani, chiar și acolo unde ai fi putut scade. Dar cum să găsești o tunsoare cu adevărat bună, care să-ți împrospăteze imaginea indiferent de vârstă? Te ajutăm noi. Iată două stiluri pe care merită să le încerci.

1. Tunsorile aerate

Tunsorile simetrice, îngrijite perfect, îngrelează trăsăturile feței. Sugestia noastră e să renunți la acest stil în favoarea tunsorilor aerate și ușor neglijente. De exemplu, în favoarea tunsorii shaggy.

Din engleză shaggy se traduce ca flocos, zburlit. Vârfurile rupte și aranjarea dezordonată adaugă părului volum, iar chipului expresivitate. Coafura arată romantic și natural, naturalețea fiind principala tendință a ultimelor sezoane. Stilul lejer și neglijent al ei, te va salva de cel mai izbitor semn al bătrâneții – conservatismul și atenția excesivă la detalii, cu alte cuvinte, de un look pedant și plictisitor.

2. Tunsorile asimetrice

Asimetria este cheia către un look romantic, feminin și ademenitor. Dacă vrei să ieși în evidență, fără a arăta deplasat și provocator, fă-ți o tunsoare asimetrică. O astfel de coafură nu va trece niciodată neobservată. Mai ales dacă e adaptată la forma feței.

Tunsorile bob asimetrice pentru păr scurt sunt îndrăznețe și elegante în același timp. O asemenea tunsoare corectează ovalul feței, maschează imperfecțiunile tenului, adaugă volum părului și îți va face chipul mai luminos. Ea a preluat tranzițiile netede ale tunsorii carre, volumul tunsorii bob și îndrăzneala tunsorii pixie. Bobul asimetric se potrivește atât pentru fire groase, cât și pentru fire subțiri, și arată fabulos chiar și după 50 de ani, diluând subtil ridurile și alte amprente ale bătrâneții.

Citește și: Nu-ți irosi viața încercând să schimbi ceea ce nu poate fi schimbat! 15 învățături de la legendarul Giorgio Armani