Stilul nu are vârstă: Iată cum se îmbracă femeile elegante din Occident!

Femeia modernă vrea să fie tânără și atrăgătoare – și la 40, și la 50, și la 60 de ani. Și da, femeia modernă poate acest lucru. Iar femeile din Occident ne demonstrează încă o dată că eleganța se învață, iar stilul nu are vârstă. Hai să vedem cum se îmbracă doamnele elegante din Europa Centrală, de Sud și de Vest.

Italia

Italienii sunt artizanii stilului în Europa, iar Milano se luptă cu Parisul pentru titlul de capitala europeană a modei. Italiencele s-au îmbrăcat dintotdeauna bine. Indiferent de vârstă. Ele poartă multe accesorii, adoră tonurile adânci, pantofii expresivi și ochelarii de soare. De altfel, ochelarii de soare nu sunt un moft, ci o necesitate. Italia e scăldată de soare aproape 300 de zile pe an.

Stilul nu are vârstă și italiencele nu renunță niciodată la el. În Italia vei întâlni femei cochete și sigure de sine chiar și la 60+. Vestimentația este un mod de exprimare, iar bunicuțele care se îmbracă cochet nu arată deloc deplasat.

Deși Milano este considerată capitala modei, milanezele înțeleg foarte bine că moda este efemeră și ultimul strigăt al modei durează maxim un sezon. În schimb elementele clasice de garderobă rămân actuale pentru totdeauna, de aia sunt numite clasice.

Franța

De-a lungul timpului, franțuzoaicele au devenit un simbol al feminității și stilului. Toată lumea a auzit de farmecul autentic al franțuzoaicelor. Și toate femeile visează să arate la fel.

Franțuzoaicele sunt cochete și îndrăznețe de fire. Pentru ele nu există tabuuri. Ele pot să îmbine stiluri, fasoane și culori diferite. Mai mult decât atât, în Franța nu există conceptul de „haine potrivite vârstei”. Mama și fiica se pot îmbrăca la fel.

Este clar că odată cu înaintarea în vârstă, gustul și capacitățile financiare se schimbă și, de multe ori, femeile 50+ aleg un stil clasic și conservator. Dar nici într-o altă țară din lume nu vei întâlni atâtea femei trecute de 50 de ani îmbrăcate în rochii mulate și pantaloni strâmți.

Germania

Nemțoaicele sunt puțin mai conservatoare, dar asta nu înseamnă că nu se îmbracă stilat. Ele preferă să cumpere lucruri de calitate, care pot fi purtate mai multe sezoane la rând. Și pentru a nu arăta demodat, amestecă piesele clasice cu cele care arată contemporan.

Dar doamnelor nu le este frică de combinații îndrăznețe. De exemplu, această doamnă a ales pantaloni galbeni strâmți, cizme înalte de piele de căprioară și o jachetă neagră, cu un fason neobișnuit. E destul să-ți amintești ce poartă Merkel ca să înțelegi că nemțoaicele știu să se îmbrace expresiv.

Stilul vestimentar al femeilor din Germania este o combinație dintre practic, comod și elegant. Femeile vor să se simtă bine și să arate bine în același timp.

Spania

Femeile din Spania au un temperament energic și nu ezită să se îmbrace expresiv. Stilul le reflectă personalitatea și chiar și o ținută gri va fi însoțită de accente vibrante.

Locuitoarele peninsulei Iberice se îmbracă modern și cochet, dar spre deosebire de franțuzoaice care experimentează mult și au un stil mai libertin, femeile din Spania se îmbracă mult mai delicat și feminin.

Negrul este culoarea preferată a lor. Indiferent de ținută, culoarea neagră arată elegant, seducător și laconic. Pasiunea spaniolelor pentru nuanțe întunecate derivă direct din numărul de zile însorite pe an (negrul protejează de razele UV) și din temperamentul fierbinte latin, negrul fiind o culoare asociată cu pasiunea.

Citește și: Șic franțuzesc: 7 lucruri care nu lipsesc niciodată din garderoba unei franțuzoaice!