Stilul nu are vârstă: 20 de ținute elegante pentru femei trecute de 60 ani!

Stilul nu are vârstă. După 60 de ani poți și trebuie să arăți elegant. Până la urmă, o femeie merită să fie frumoasă indiferent de vârstă. Unica diferență e că la 60 de ani frumusețea trebuie evidențiată. Și cel mai simplu e să o evidențiezi prin haine.

Hainele potrivite te pot întineri și îți pot împrospăta imaginea, iar partea bună e că poți crea ținute frumoase folosind doar piese din garderoba de bază. Iată 16 articole vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei trecute de 60 de ani.

Rochii elegante femei 60 ani

Rochiile și fustele sunt baza unui aspect elegant. Alege modele simple, nepretențioase, dar stilate. O rochie dreaptă, lucioasă, de lungime medie arată bine pe orice femeie și e binevenită indiferent de context. Iar dacă vrei să diluezi tonul neutru, adăugând un pic de expresivitate imaginii tale, completează rochia cu o eșarfă multiculoră.

O altă piesă importantă, numai bună pentru viața de zi cu zi este rochia-cămașă. Aceasta e o alegere perfectă pentru femei plinuțe, deoarece ascunde punctele slabe ale siluetei și scoate în evidență punctele tari, mai cu seamă când talia e subliniată cu un cordon.

Rochia este sinonim cu feminitatea. Acest articol vestimentar a stat la baza garderobei feminine din cele mai vechi timpuri și chiar nu contează dacă ești zveltă sau plinuță, blondă sau brunetă, tânără sau bătrână – există modele potrivite pentru fiecare femeie.

Totuși, pentru o doamnă de o vârstă respectabilă – cea mai bună soluție este o rochie dreaptă, monocromă, cu croială liberă, ce arată proaspăt, stilat și laconic. Dacă tonul rochiei ți se pare plictisitor, poți compleța ținuta cu un accesoriu neobișnuit.

Rochia petrecută este o alegere excelentă pentru femei 60+, deoarece corectează vizual silueta. Talia înaltă te va ajuta să pari mai zveltă, iar croiala dreaptă va masca grațios problemele siluetei tale. În ceea ce privește cromatica, îți sugerăm să alegi dintre modele monocrome și modele cu imprimeu mărunt.

Rochiile întunecate, croite liber, în formă de trapez, nu își vor pierde niciodată din actualitate. Dar ca să nu arăți plictisitor și bolnăvicios, negrul trebuie diluat cu accente strălucitoare, de exemplu, cu un colier delicat sau cu o pelerină cu sclipici.

Pantaloni femei 60 ani

Pantalonii negri au fost întotdeauna o piesă vestimentară practică, stilată și atemporală, ce se potrivește tuturor femeilor, indiferent de vârstă și ținută. E greu de imaginat garderoba unei femei contemporane fără pantaloni clasici, cu ajutorul cărora poți crea ținute pentru toate ocaziile. Ei se asociază literalmente cu orice, prin urmare, nu ai cum să dai greș.

În pofida aparențelor, la 60 de ani, paleta de opțiuni nu se limitează la modele clasice. La fel de bine poți încerca modele moderne, de exemplu pantaloni chino, de culoare kaki, cu talie medie și vedere la gleznă. Aceștia se asociază de minune cu o cămașă clasică în carouri.

Pantalonii largi, clasici, îmbinați cu o jachetă petrecută, de aceeași nuanță, e tot de ce ai nevoie. Linia neagră te va face mai înaltă, iar jacheta îți va corecta subtil silueta.

Blugi femei 60 de ani

Blugii drepți cu talie medie pot fi asociați cu o bluză clasică cu guleraș, un cardigan în stil Chanel și o pereche de pantofi bej, cu toc mediu. Ținuta poate fi completată cu o poșetă mare din piele și câteva accesorii (cercei, coliere, brățări).

Tot de la blugi pornește și această ținută. De data asta blugii au fost completați cu o bluziță vaporoasă, din țesături fine, care arată mai degrabă delicat, decât provocator. Ținuta capătă expresivitate datorită pantofilor, poșetei și ochelarilor.

Fuste femei în vârstă

O fustă petrecută, de culoare neagră face pereche minunată cu pantofi negri și poate fi completată cu un tricou alb și o geacă delicată de culoare roz. Ținuta arată feminin, grațios și cât se poate de elegant, având un efect pronunțat de întinerire.

O fustă maxi, din țesătură densă, asociată cu o vestă croită lejer, arată întotdeauna elegant. În plus, te vei simți mereu confortabil și în apele tale. Iar silueta poate fi subliniată cu o eșarfă.

Cămăși albe damă elegante

Simplă, clasică, mereu gata să ne dea o mână de ajutor, indiferent de context și ținută. Aceasta nu se demodează niciodată, arată stilat, laconic, elegant și cât se poate de expresiv. Dacă dorești o ținută care să-ți întinerească chipul și să-ți scoată în lumină rafinamentul – începe cu o cămașă de culoare albă.

Cămașa albă poate fi asociată cu o vestă din tricot fin și pantaloni largi. Imaginea poate fi completată cu accesorii etnice și ochelari. Deși este alcătuit doar din piese vestimentare clasice, un asemenea look arată stilat și contemoran.

Următoarea în clasamentul popularității este cămașa albastră. Aceasta este la fel de universală și elegantă ca cea albă, dar mult mai expresivă. Culoarea albastră se potrivește mai ales femeilor cu tonalitate rece a pielii, împrospătând imaginea pe seama contrastului.

Ținute casual femei 60 ani

Chiar și un tricou alb, fără imprimeuri, poate fi elegant și stilat. Albul întinerește și adaugă prospețime imaginii tale. Iar dacă look-ul este întregit de o fustă sau de pantaloni cu talie înaltă, vei arăta și mai elegant și spectaculos.

Nu ezita să experimentezi. Cine a zis că la 60 de ani nu te poți juca cu texturile, fasoanele și culorile?

Ce poate fi mai rafinat și mai stilat decât un sacou? Jachetele, sacourile și blazerele sunt acele articole vestimentare care disting din mulțime femeile cu adevărat elegante, sigure pe sine, cu tărie caracter și care își știu adevărata valoare.

Dacă stilul de birou nu e pe placul tău, poți înlocui jacheta cu o geacă stilată din denim.

Reține: vârsta și eleganța pot și trebuie să meargă braț la braț și nici un fel de cute pe față nu pot sta în calea acestui tandem – atât timp cât îți dorești să fii frumoasă și știi cum să evidențiezi acest lucru.

Citește și: 5 motive pentru care unele femei de 60 de ani arată mai tinere decât altele!