Stilul nu are vârstă: 15 ținute elegante pentru femei trecute de 50 de ani!

O femeie de 50 de ani arată bine datorită experienței. Ea își cunoaște adevărata valoare, își știe punctele tari și punctele slabe. Abordează cu atenție selecția hainelor și știe cum să-și evidențieze frumusețea. Însă fiecare femeie are nevoie din când în când de o gură de aer proaspăt. Și astăzi vom discuta despre 15 ținute superbe, prin care îți poți reîmprospăta complet imaginea.

Ținute elegante pentru femei peste 50 de ani

Modelul din imagini este celebra bloggeriță și creatoare de modă germană, Bibi Horst, care are 56 de ani, dar arată de 40! Ea este un exemplu demn de urmat pentru toate femeile care vor să îmbătrânească elegant și frumos. De altfel, Bibi a început să se ocupe de modă abia la 50 de ani, când a înțeles că anii își spun cuvântul și trebuie ceva de făcut.

Bibi afirmă că pentru a arăta bine, nu trebuie să te îmbraci scump sau să ții cont de ultimul strigăt al modei. O bună parte din ținutele sale sunt cumpărate de la second hand, iar accesoriile din mass market. Din spusele ei, secretul unui look ideal se rezumă la un aspect îngrijit și o ținută bine gândită.

Ținute casual femei 50 ani

Iar o ținută bine gândită înseamnă o armonie perfectă între texturi, accesorii și culori. Tonurile trebuie să se asocieze bine între ele, și cel important, să-ți completeze perfect tonalitatea feței și a părului. Bibi dezvăluie că majoritatea femeilor știu să asocieze corect culorile, dar uită să țină seama de modul în care aceste culori interacționează cu propria lor piele. Iar acest contrast este decisiv.

La vârsta de 50 de ani, frumoasa nemțoaică a hotărât să se împartă cu ideile sale pe rețelele de socializare, iar feedback-ul a fost atât de bun, încât a decis să lanseze propriul blog, numit Schokoladenjahre, ce poate fi tradus mot a mot ca – ani de ciocolată. De-a lungul ultimilor 6 ani, Bibi continuă să demonstreze tuturor că vârsta și eleganța pot și trebuie să meargă braț la braț.

Ținute pentru doamne de 50 ani

Asociind corect culorile și formele, un aspect obișnuit se poate transforma într-un look spectaculos. Totul se rezumă la detalii. De exemplu, imprimeurile. Bibi consideră că pentru a arăta armonios, doar un singur element din ținuta trebuie să aibă imprimeuri, iar restul hainelor trebuie să fie monocrome.

Un alt secret al acesteia sunt accentele. Din spusele ei, fiecare ținută, mai ales cele în tonuri neutre, trebuie să aibă unul sau două accente strălucitoare – o centură frumoasă, o bijuterie extravagantă, un accesoriu stilat, o jachetă în culori vibrante, o eșarfă, o poșetă sau pur și simplu niște ochelari. Strictețea trebuie diluat frumos, iar acestea vor adăuga prospețime, expresivitate și individualitate imaginii tale.

Haine pentru femei 50 ani

Bibi ne demonstrează încă o dată că tonurile considerate neutre și plictisitoare pot arata foarte expresiv și spectaculos, dacă sunt combinate corect. Și nu uita de importanța accentelor – o simplă eșarfă a transformat complet ținutele de mai jos.

Imaginează-ți cum ar arăta modelul fără ochelari de soare, poșetă și pandantiv. Risc să presupun că mult mai plictisitor. Totodată, o atenție deosebită merită topurile. Mai bine zis, culoarea acestora. Dacă arunci o privire la ținutele de mai jos, cât și la cele prezentate anterior, vei observa că nuanțele deschise întineresc semnificativ chipul unei femei.

Moda pentru femei trecute de 50 de ani

Un top alb poate fi asociat cu oricare alte piese vestimentare și va fi întotdeauna o decizie câștigătoare. De altfel, dacă vrei să pari mai înaltă, stiliștii recomandă să îmbraci ținute de aceeași tonalitate. Dar ca să nu arăți ridicol și plictisitor, poți dilua imagina cu un accent de altă culoare – cel mai des, alb.

În goana după tinerețe și modă unele femei sunt gata să îndure ținute în care nu se simt confortabil deloc. Însă o doamnă care se respectă nu își va sacrifica niciodată confortul și stilul de dragul capriciilor versatile ale modei. Hainele ne reflectă individualitatea și cum poți să intri în conflict cu individualitatea ta?

Citește și: Bunele maniere se cunosc după geantă: 7 reguli pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată!