Stilul nu are vârstă: 12 ținute elegante pentru femei trecute de 60 de ani!

Dacă ai 60 de ani nu înseamnă că e timpul să arăți ca bunicile din desenele animate pentru copii. Tinerețea este efemeră, dar o putem păcăli îmbătrânind frumos și elegant. Firește că vei avea nevoie de puțin entuziasm, inspirație și curaj. În rest, să arăți elegant după 60 de ani este mai simplu decât pare la prima vedere. Respectând câteva reguli elementare, vei demonstra tuturor, dar mai întâi de toate ție însăți, că vârsta și eleganța pot și trebuie să meargă braț la braț.

Ținute femei 60 de ani

Culorile pastelate întineresc și împrospătează imaginea oricărei femei și sunt perfecte pentru plimbările destinse de primăvară. Ținuta constă dintr-o fustă dreaptă, în dungi orizontale și o bluză spectaculoasă, cu linia inferioară asimetrică. Bluza are forma unui trapez, țesătură moale și pliuri, care corectează atent silueta și te fac să arăți mai expresiv. Look-ul poate fi completat cu pantofi nud, ochelari și alte accesorii.

O alternativă a ținutei de mai sus e alcătuită dintr-o fustă dreaptă și o bluză tunică în tonuri turcoaz-străvezii. Modelul este fabricat din țesătură sintetică foarte fină, care flutură grațios în timpul mișcării. Look-ul este completat de pantofi nud cu toc gros, poșetă, ochelari și arată chiar mai tineresc decât primul.

O rochie neagră cu imprimeu floral capătă eleganță datorită aspectului laconic și croielii drepte. Mânecile rochiei sunt echipate cu manșete din tricot, lungi și înguste, legate cu o bandă elastică. Expresivitatea este dată de accente – eșarfa în jurul gâtului, ochelarii și poșeta cu fundiță.

Rochii elegante femei 60 de ani

Dacă ești suficient de îndrăzneață, iar silueta îți permite acest lucru, poți îmbracă o rochie cu imprimeu animal print. Aceasta te va scoate în evidență și îți va împrospăta aspectul. Rochia este ușor evazată, iar talia și zona gâtului sunt subliniate cu dantelă. Look-ul devine integru grație sandalelor, poșetei și ochelarilor – toate negre. Contrastul face imaginea și mai stilată.

Rochiile negre, croite liber, în formă de trapez, nu își vor pierde niciodată din actualitate. Dar ca să nu arăți plictisitor și bolnăvicios, negrul trebuie diluat cu accente strălucitoare, de exemplu, cu o eșarfă expresivă. Aceasta îți va face chipul mai luminos și va adăuga prospețime imaginii în ansamblu.

Iar dacă preferi un stil mai strict și conservativ, poți încerca o rochie neagră, decorată cu nasturi aurii și decolteu în formă de V. Ținuta arată elegant și contemporan, fiind ideală pentru un eveniment festiv. Look-ul trebuie completat cu pantofi clasici, o poșetă laconică și bineînțeles, cu ochelari sau cercei.

O rochie tricotată, dreaptă, cu imprimeu floral, îți va nivela armonios silueta și va adăuga vigoare chipului tău. Look-ul arată delicat și îndrăzneț în același timp. Pentru a nu supraîncărca imaginea, poți completa ținuta cu cizme joase, o poșetă obișnuită și ochelari de soare.

Ținute casual femei 60 ani

Un look delicat și feminin poate fi creat nu numai cu rochii sau fuste, ci și cu pantaloni. Pantalonii largi, clasici, îmbinați cu un top de aceeași nuanță și un cardigan lung, de culoare albă, e tot de ce ai nevoie. Linia neagră te va face mai înaltă, iar cardiganul contrastant va adăuga tinerețe imaginii tale. Fii atentă la modul în care se asociază centura, poșeta și accesoriile.

Pe de altă parte, un compleu alcătuit din pantaloni și jachetă/cămașă este întotdeauna binevenit. Cămașa trebuie desfăcută pentru a evidenția topul contrastant dedesubt. În ceea ce privește cromatica, pantalonii și cămașa trebuie să aibă o tonalitate închisă, iar tricoul invers. Albastru pastelat este alegerea perfectă. Setul include pantofi cu tocuri, de culoare gri-deschis, dar la fel de bine poți încerca o pereche de adidași sau mocasini.

Dacă silueta îți permite, poți purta și pantaloni strâmți. Dar ei trebuie să fie din țesătură densă, altfel riști să arăți deplasat. Imaginea trebuie să fie completată cu un top voluminos, pentru echilibra silueta.

Ținute pentru femei peste 60 ani

Pantalonii eleganți din piele arată bine dacă sunt suficient de groși și nu foarte strânși pe picior. Ei fac pereche bună cu un pulover tricotat de aceeași culoare și o eșarfă de tonalitate diferită pentru contrast.

Și nu în ultimul rând, să nu uităm de alb. Datorită faptului că nuanțele albe se află în contrast cu tonalitatea întunecată a pielii, chipul arată proaspăt și luminos.

Citește și: Culoarea corectă te poate întineri: 5 nuanțe ce te vor face mai atrăgătoare după 60 de ani!