Stilul ne trădează personalitatea: 6 obiceiuri vestimentare ale femeilor sigure pe sine!

Ca să fii o femeie de succes și să te bucuri de atenția bărbaților, mai întâi de toate, trebuie să fii sigură pe sine. O femeie încrezătoare trăiește din plin, își atinge obiectivele și nu lasă nici o șansă sexului opus. Dar cum să faci ca să te numeri printre aceste femei? Pentru început, le poți copia obiceiurile vestimentare, iar încrederea va veni de la sine.

Reguli de stil pentru femei

Ținute cu blugi și tocuri

Pantofii, cizmele și sandalele cu tocuri stau la baza unui aspect grațios și elegant. Tocurile îmbunătățesc starea de spirit, postura și încrederea în sine a oricărei femei.

Plus la asta, te fac să pari mai înaltă, mai subțire, mai feminină și mai atrăgătoare, atât timp cât alegi niște modele cu toc în care să te simți confortabil, astfel încât mersul să fie încrezător, nu șubred și șchiopătat.

Unele femei preferă tocurile groase și coturnul, altele tocurile subțiri, stiletto sau kitchen heel. Indiferent de model, un lucru e cert, nici un element din garderobă nu are atâta influență asupra eleganței și încrederii feminine, cum o au tocurile.

Citește și: Irezistibil de elegante: 5 obiceiuri vestimentare ale femeilor care își cunosc adevărata valoare!

Ținute subliniate prin accesorii

Reține, impresia generală e compusă din detalii mărunte și fiecare detaliu contează. Iar atunci când e vorba de ținute, anume detaliile mici și, aparent, nesemnificative, sunt cele care dau tonul întregii imagini, fie că vorbim de un colier auriu, o brățară, o centură largă din piele, o gentuță cu carcasă rigidă sau un cercel strălucitor și laconic.

Aruncă o privire la ținuta de mai sus și o să-ți dai seama cât de sărac este look-ul unei femei fără toate aceste detalii.

Citește și: 6 sfaturi utile pentru creșterea stimei de sine la o femeie

Sfaturi vestimentare pentru femei

Ținute extravagante

Simetria, tonurile clasice, liniile drepte, meticulozitatea – toate astea arată bine, dar totodată sunt extrem de plictisitoare. Femeile îndrăznețe adoră să experimenteze și se simt în largul lor când poartă ținute epatante.

Nu-ți fie frică să porți culori strălucitoare, texturi contrastante, imprimeuri colorate, croiuri asimetrice și accesorii neordinare, care te vor evidenția din mulțime și îți vor scoate în prim plan personalitatea. Cu alte cuvinte, dă-i frâul liber imaginației tale, dar nu uita și de bunul gust.

Citește și: Iubeste-te! si te vor iubi! 3 semne care trădează lipsa stimei de sine

Ținute care le avantajează

Atunci când îți planifici ținuta întotdeauna trebuie să pornești de la punctele tale forte. Dacă ai o talie subțire și expresivă, o poți sublinia cu o centură, un corset, o bluză mulată sau un top scurt.

Dacă ai picioare lungi și subțiri, nu ezita să porți fuste mini, blugi, pantaloni skinny sau cizme peste genunchi. Iar dacă ai un gât grațios și rafinat, subliniază-l cu un decolteu în formă de V și un pandantiv atârnat de un lănțișor subțire.

Citește și: Încetează să mai faci aceste 5 greșeli vestimentare, dacă vrei să arăți bine după 40 de ani!

Reguli de stil vestimentar

Ținute în funcție de siluetă

Genți lipsite de formă, rochii largi, jerseuri și pulovere supradimensionate, pantaloni cu o croială foarte amplă – în astfel de haine e dificil să te simți elegantă și sigură pe sine.

Hainele trebuie să fie din țesătură de calitate și să țină bine forma, chiar dacă e vorba de țesături ușoare ca șifonul și satinul. Materialul trebuie să imite foarte lin, cursiv, forma corpului, nu să atârne asemenea unei cârpe, să se umfle sau să se șifoneze ușor.

Citește și: Pentru femeile după 40: 8 ținute stilate ca să arăți ca o doamnă din Occident

Ținute planificate inteligent

Look-urile ușor neglijente sunt întotdeauna la modă, dar și ele sunt bine puse la punct. Dacă dorești să ai o ținută cu adevărat elegantă, aceasta trebuie planificată din timp, conform unui anumit sistem, ale cărui coordonate sunt formate din gustul și preferințele tale și ceea ce dictează moda. Orice ținută trebuie să aibă o anumită logică, consistență, altfel va suferi un eșec.