Stilul libertății și al confortului: 6 ținute casual pentru femei 40+

Stilul casual este unul din cele mai populare concepte vestimentare atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților, indiferent de vârstă și statut social. Stilul și-a câștigat popularitatea datorită caracterului său practic și universal, care planează la granița dintre eleganță și sport, mascând atent carențele siluetei și subliniind meritele acesteia.

Ce înseamnă stilul casual?

Mai întâi de toate înseamnă confort. Conceptul are la bază croiuri și țesături cât mai lejere, în așa fel ca hainele să nu-ți împiedice libertatea de mișcare, ci dimpotrivă, să o faciliteze.

În al doilea rând – universalitate și versatilitate. Cu alte cuvinte, se potrivește tuturor și cuprinde o varietate mare de ținute, începând cu modele clasice și terminând cu modele noi și avangardiste, cu accent pe confort. Stilul casual ne face să ne simțim bine și să arătăm tinere și pline de viață. Dar mai bine o dată să vezi, decât de 10 ori să auzi!

Ținute casual femei vară

Ce ne facem fără blugi? Aceștia sunt practici, universali, confortabili și mereu la datorie. Nu știu dacă există o piesă vestimentară mai versatilă și mai confortabilă decât blugii. Poate doar treningurile, însă alea nu le poți asocia cu nimic.

Blugii fac pereche minunată cu o cămașă albă, croită lejer, în stil bărbătesc. Fiecare femeie, indiferent de stilul ei, trebuie să aibă în dulap cel puțin o cămașă albă. O cămașă vaporoasă din bumbac subțire e numai bună pentru zilele însorite de vară, când arșița este la putere.

De altfel, orice combinație dintre alb și negru arată proaspăt și stilat. Pantalonii albi te vor face vizual mai ușoară, iar o bluză vaporoasă, din țesătură neagră, te va proteja de razele ultraviolete. Ținuta poate fi completată cu o eșarfă și cu diferite accesorii, care îți vor sublinia individualitatea.

Ținute casual femei 40 ani

Blugii, bluza și cardiganul – un trio minunat, care arată grațios și feminin, iar pe deasupra, este nespus de confortabil. La alegerea ținutei, evită două extreme.

Hainele mulate, care arată deplasat și nu te avantajează nici dacă ești dacă ești slabă, nici dacă ești plinuță. Și hainele supradimensionate, care arată caraghios și îți știrbesc din eleganță și feminitate. Alege modele croite lejer, cu o mărime mai mare, care să-ți niveleze silueta și să adauge farmec imaginii tale.

Stilul casual e un concept vestimentar care fură câte puțin de la celelalte stiluri și îl adaptează la specificul său. Prin urmare, să nu te mire dacă întâlnești femei stilate, care îmbină pantaloni albi cu veste din blană artificială, accesorii etnice și eșarfe generoase.

Ținute casual femei 2021-2022

O rochie vaporoasă, de culoare roz pal, este perfectă pentru plimbările liniștitoare de vară. Look-ul arată delicat și îndrăzneț în același timp. Pentru un plus de expresivitate, poți completa ținuta cu o eșarfă, cu o poșetă neobișnuită sau cu accesorii.

Blugi cu vedere la gleznă, bocanci, o bluză croită lejer și un cardigan confortabil – să arăți stilat e mai simplu decât pare la prima vedere. Nu există reguli stricte atunci când vorbim de stilul casual. Totul depinde de imaginația și creativitatea ta.

Poți purta fuste lungi, vaporoase, curele late, colanți, veste din blană ecologică, cardigane croite lejer, bluze în stil național, ghete, bocanci sau pantofi cu toc gros. Paleta de opțiuni este aproape nesfârșită.

Citește și: De ce tunsoarea americană e ideală pentru femeile de 40 de ani? 12 modele de tunsori la modă în 2021!