Stilul femeilor cu forme: Aceste 9 greșeli te îngrașă, dar iată cum le poți evita!

Nu e neapărat să fii subțire și zveltă ca să arăți de nota zece. Fiecare femeie e frumoasă în felul ei și poate arăta stilat și apetisant dacă știe să-și scoată în evidență rafinamentul. Nu-i mare șmecherie la mijloc. Te învățăm mai jos cum, dar primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că schimbarea vine din interior.

Dacă nu te simți frumoasă și sigură pe sine nicio haină nu poate rezolva acest lucru. În rest, totul e floare la ureche. Hai să vedem pentru început care sunt acele greșeli vestimentare ce te fac mai plinuță și cum le putem depăși.

Sfaturi vestimentare pentru femei plinuțe

#1. Haine lipsite de formă

Multe femei plinuțe încearcă să-și ascundă burtica, șoldurile și aripioarele sub haine supradimensionate și lipsite de formă. Însă această decizie le omoară feminitatea, lipsindu-le complet de farmec și rafinament.

Chiar dacă ești plinuță – talia, pieptul și șoldurile trebuie scoase în evidență. Hainele care ascund talia sau o coboară nu te avantajează deloc. Picioarele vor arăta mai scurte, iar talia mai lată. Alege pantaloni, rochii, fuste și topuri cu talie înaltă. De altfel, ea poate fi subliniată cu o centură sau un cordon elegant. Cordonul echilibrează ținuta și îți scoate în evidență rafinamentul. Acest truc îți va evidenția volumul pieptului și inevitabil te va face mai apetisantă.

#2. Prea mult negru

Culoarea neagră subțiază talia unei femei. E bine cunoscut acest fapt. Dar în același timp, tonurile întunecate te fac să arăți mai bătrână și îngreunează imaginea din punct de vedere optic. Negrul arată plictisitor și scoate în prim plan toate imperfecțiunile feței, începând cu ridurile de expresie și terminând cu pungile de sub ochi.

Există alte metode prin care îți poți întinde vizual silueta – haine cu talie înaltă, dungi verticale, imprimeuri mari, ținute monocrome etc. Despre ele vom discuta în continuare. Iar în ceea ce privește negrul – renunță la el.

#3. Linii frânte și orizontale

Atunci când asociezi o fustă de o anumită culoare cu o bluză de culoare diferită, vrei nu vrei, creezi două linii orizontale sau o linie frântă. Acestea împart silueta în două, creează un disconfort vizual, și într-un final, te fac să pari mai scundă și mai plinuță. Pentru a evita acest fenomen, alege tonuri complementare, ținute monocrome sau linii verticale.

La rândul său, tot ce este vertical, întinde vizual silueta. Liniile verticale pot fi create în diferite moduri. Fantele, imprimeurile verticale, dungile verticale, fustele plisate – toate acestea te fac să pari mai înaltă. Însă efectul poate fi obținut și fără ele, îmbrăcând ținute monocrome, pantaloni de aceeași tonalitate cu bluza sau pantofi de aceeași tonalitate cu pantalonii, care în esență, tot reprezintă o linie verticală.

#4. Pantaloni cullotes și skinny

Nu te arunca în extreme. Unele femei grăsuțe poartă pantaloni foarte largi, vrând să-și mascheze șoldurile generoase, iar altele dimpotrivă, îmbracă pantaloni mulați ca să pară mai slabe.

Într-un final, primele arată și mai plinuțe, iar cele din urmă își scot în prim-plan carențele siluetei. Stiliștii recomandă femeilor plinuțe pantaloni conici, pantaloni 7/8, pantaloni cu dungi verticale și pantaloni evazați.

#5. Decolteul adânc

Unele femei plinuțe nu se sfiesc să-și etaleze pieptul, în speranța că decolteul va distrage atenția de la colăcei, aripioare, bărbie și alte zone mai puțin atrăgătoare. Dar de multe ori arată vulgar și deplasat. Sexualitatea accentuată face mai rău.

Frumusețea trebuie evidențiată elegant. La urma urmei, bărbații apreciază feminitatea, nu vulgaritatea, și un look prea frivol la sigur îi va ține departe de tine. În loc de un decolteu adânc, îți poți sublinia pieptul printr-un decolteu asimetric, care lasă un umăr gol, printr-un decolteu larg, până sub nivelul claviculei sau un decolteu carre.

#6. Prea multe reflexe

Evită culorile acide, violente și exagerat de strălucitoare, imprimeurile complexe, ținutele cu strasuri și bineînțeles – excesul de bijuterii. Pe lângă faptul că nu arată deloc elegant, texturile strălucitoare, care reflectă lumina, te vor face să arăți și mai plinuță.

În locul acestora, îmbracă ținute mate, în tonuri neutre sau profunde, care absorb lumina și te avantajează din punct de vedere vizual. Pentru un plus de expresivitate, poți completa ținuta cu câteva accesorii alese inteligent.

#7. Nu subestima rolul accesoriilor

Dacă tot am menționat de accesorii – nu subestima rolul acestora. Și ele au un cuvânt de spus. O centură sau un cordon îți va echilibra ținuta, adăugând rafinament taliei tale, iar un colier îți va face gâtul mai lung. Până și o eșarfă poate transforma o ținută complet, creând două linii verticale care îți vor întinde vizual silueta.

#8. Lenjeria modelatoare – da sau ba?

Un aspect elegant începe cu o lenjerie frumoasă. Nu neglija lenjeria modelatoare, deoarece are efect de slăbire, corectează atent silueta și te va ajuta să-ți etalezi rafinamentul și să arăți impecabil la evenimente speciale. Dar nu îți recomandăm să o porți în fiecare zi.

#9. Tunsori scurte

Stiliștii sunt de părerea că tunsorile pentru păr mediu și lung, arată mai bine pe femei plinuțe, decât tunsorile pentru păr scurt. Sună amuzant, dar și părul lung creează linii verticale, care îți fac chipul mai subțire, umerii mai înguști, iar silueta mai grațioasă.

Citește și: Spune NU colăceilor: 7 trucuri vestimentare care îți vor ascunde burtica!