Te vor face mai tânără: 15 ținute elegante pentru femei de 50 de ani!

Moda pentru femei de 50 de ani nu înseamnă tonuri gri și haine lipsite de formă. 50 de ani e vârsta când o femeie poate să arate mai elegantă ca niciodată, dacă știe să-și etaleze rafinamentul. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru, selectând ținuta corect.

Ținute pentru femei de 50 de ani

Culorile ne influențează aspectul. Unele culori ne șterg câțiva ani de pe chip, iar altele ne fac mai bătrâne. De regulă, culorile deschise întineresc, iar cele întunecate îmbătrânesc. Prin urmare, la 50 de ani îți sugerăm să îmbraci ținute în tonuri deschise. Ele reflectă lumină spre față, mascând ridurile și pungile de sub ochi.

Însă pe lângă ținută, ai nevoie și de un machiaj corespunzător. Un make-up bun are întotdeauna efect de întinerire. El îți oferă mai multă încredere în propria persoană și te ajută să te simți frumoasă. Datorită lui, chiar și ținutele în tonuri clasice arată mai expresiv.

Și nu uita de accesorii. Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă.

Nu te teme să experimentezi cu texturile, combinând mătase cu denim, tricotaj cu piele, pulovere oversize cu fuste mulate din piele. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

La 50 de ani e important să te simți bine. Prin urmare, renunță la pantofi în favoarea adidașilor și la bluze strâmte în favoarea puloverelor fine din tricot. Acest stil este grațios, romantic și contemporan.

Cardiganul este o alternativă excelentă pentru jachete. Acesta transformă imaginea unei femei, făcând-o să arate și mai delicat. Primăvara și vara se poartă cardigane fine din tricot, iar în perioade rece cardigane din țesătură densă.

Nu uita că vârsta și eleganța pot și trebuie să meargă braț la braț și nici un fel de cute pe față nu pot sta în calea acestui tandem – atât timp cât îți dorești să fii frumoasă și știi cum să evidențiezi acest lucru.

Citește și: În afara modei: 3 greșeli vestimentare care îți sabotează ținuta!