Stilul boho pentru femeile trecute de 50. De ce este alegerea perfectă?

Către 50 de ani, experimentele vestimentare nu întotdeauna au un rezultat reușit, mai ales dacă femeia încearcă din răsputeri să se întinerească. La vârsta maturității, stilul trebuie să fie în primul rând elegant și în al doilea rând confortabil sau invers. Iată de ce stilul boho cucerește tot mai multe femei.

Avantajele acestui stil

În primul rând, stilul boho iese în evidență, așa că o să arăți cu adevărat deosebit. În plus, este maxim de confortabil, ascunde foarte bine neajunsurile siluetei și permite să creezi niște ținute lejere și elegante.

Cum îl deosebești?

În primul rând, ne referim la croiala oversize. În stilul boho nu există haine skinny, totul stă liber pe corp.

Asta însă nu înseamnă că hainele sunt niște saci fără formă, ele repetă forma siluetei, fără s-o strângă. Totodată, boho presupune elemente asimetrice, care pot subția vizual corpul.

Încă o particularitate a stilui boho sunt ținutele multistrat, însă mare atenție în acest sens întrucât riști să arăți ca o varză gigantă.

În acest stil, rareori se accentuează talia, cel mai des pieptul, cea mai frecventă croială este sub forma literei A. Încă o caracteristică este culoarea. Foarte rar se folosesc nuanțe aprinse. Prevalează nuanțele naturii, tonurile pastelate și neutre.

Exemple de ținute

Iată un costum în nuanța mentei, format din pantaloni largi și tunică asimetrică – este liber pe corp, comod și foarte frumos. Oferă un aer proaspăt și se aranjează perfect.

Pantalonii largi se folosesc foarte des în ținutele boho. Aceștia se completează cu topuri, tricouri sau cardigane.

Galbenul și verdele pastelat arată foarte bine într-o combinație boho.

Tunica asimetrică și pantalonii în dungi verticale creează o compoziție foarte stilată.

Dungile sunt unele dintre cele mai frecvente imprimeuri folosite în acest stil.

Croiala dreaptă sau sub forma literei A sunt caracteristice pentru acest stil.

Nu trebuie să te temi nici de culori gingașe precum rozul la această vârstă. Alege o croială simplă și o nuanță pastelată, astfel nu riști să arăți vulgar.

Cu cât este mai sofisticată croiala, cu atât mai neutre trebuie să fie culorile.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ții minte despre boho este că alegerea hainelor libere pe corp nu înseamnă ținute lipsite de formă.