Stilul ARE vârstă: Dacă ai împlinit 50 de ani, uită de aceste 7 lucruri!

Femeile vor să fie tinere, elegante și atrăgătoare, indiferent dacă au 20, 40 sau 60 de ani. Dar goana după tinerețe e primejdioasă. Și atunci când ajung la acea vârstă elegantă, când nici bătrâne nu pot fi numite, dar nici tinere nu mai sunt, multe femei fac greșeli care în loc să le facă mai tinere, le fac să arate și mai bătrâne. Iată 7 greșeli vestimentare pe care trebuie să le eviți la 50+

1. Blugii rupți

Blugii cu talie joasă, blugii cu inserții și blugii rupți, nu au întinerit pe nimeni până acum. Toate aceste modele arată caraghios și vulgar, în special pe o doamnă elegantă de 50 de ani. Da, sunt articole tinerești, dar în loc să întinerească, nu fac decât să evidențieze și mai tare diferența dintre vestimentație și aspect.

2. Balerinii

O asemenea talpă este confortabilă, dar nu e deloc elegantă. De altfel, tălpile netede sunt la fel de periculoase pentru spate precum tocurile lungi. Sugestia noastră este să renunți la ambele stiluri în favoarea pantofilor cu toc mediu și gros. O astfel de încălțăminte este elegantă, confortabilă și stilată.

3. Imprimeurile mari

Imprimeurile mari, lipsite de formă, te fac să pari mai plinuță. Alege haine cu imprimeuri verticale sau haine cu imprimeu mic. De asemenea, fii atentă la culoare. Evită culorile acide, violente, exagerat de strălucitoare. Dacă vrei să porți o haină vibrantă, de exemplu o jachetă roșie, alege un ton stins.

4. Ținutele strânse pe corp

Ținutele strânse pe corp au un singur scop – să pună în valoare fiecare curbă a corpului. Puține femei de 50 de ani se pot lăuda cu o siluetă perfectă, iar ținutele mulate la 50+ nu fac decât să scoată în evidență fiecare neajuns.

5. Tenișii

Dacă în loc de balerini se recomandă să porți pantofi cu toc mediu, în loc de teniși, poartă adidași. Moda se schimbă și accentul cade tot mai des pe individualitate și confort. Prin urmare, să nu te mire că adidașii albi sunt la putere. Albul arată feminin, grațios și subliniază delicatețea unei femei.

6. Hainele lipsite de formă

Stilul oversize și hainele lipsite de formă, care ar trebui să-ți ascundă imperfecțiunile siluetei, în practică au un efect opus. Ele te fac să arăți mai mare, te lipsesc de expresivitate și îți îngreunează imaginea. Sfatul nostru e să îmbraci haine cu o mărime mai mare, nici mai mult, nici mai puțin. Sau să folosești o singură piesă oversize per ținută.

7. Rochiile scurte

Rochiile scurte la 50+ nu sunt nici pe departe cea mai bună idee. Indiferent de vârstă, acestea arată destul de provocator. Combină tocurile doar cu fuste midi și maxi și uită de fusta mini și decolteu integrate în aceeași ținută. În general, evită decolteurile și fustele mini. Frumusețea trebuie evidențiată elegant. Bărbații inteligenți se lasă cuceriți de altceva.