Eleganța se învață: Stiliștii au numit 20 de tunsori care întineresc la 40+

Cu vârsta părul își pierde farmecul de odinioară. Firele încărunțesc și devin mai fragile, părul își pierde volumul, iar rădăcinile nu mai sunt la fel de rezistente și elastice precum erau adineauri. Prin urmare, trebuie să-ți alegi coafura cu responsabilitate. Iată 20 de modele pe care merită să le încerci!

1. Bob castaniu

O asemenea tunsoare corectează ovalul feței, maschează imperfecțiunile tenului, adaugă volum părului și îți dă un aer elegant. Mai ales variantele cu breton lung. Nuanța castanie e perfectă pentru femeile cu păr închis la culoare, care vor să-și împrospăteze look-ul și să scape de șuvitele cărunte.

2. Blond platinat

Pe de altă parte, blondul întinerește chipul, împrospătează imaginea și diluează bine imperfecțiunile tenului. Efectul este și mai spectaculos dacă șuvițele sunt ușor ondulate. Acest truc îți va împrospăta chipul și va adăuga o notă cochetă stilului tău.

3. Bob clasic

Această tunsoare e binevenită atât la birou, cât și în circumstanțe mai puțin formale. Tunsoarea bob are efect de întinerire, nivelează ovalul feței și adaugă expresivitate întregului look.

4. Pixie cu breton asimetric

Tunsoarea pixie este practică, comodă, versatilă, ușor de coafat și se potrivește de minune femeilor sigure de sine, care vor să arate neobișnuit, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii.

5. Stilul balayage

Tehnica balayage constă în colorarea părului cu mâna liberă, fapt care îi conferă un aspect cât se poate de firesc. Culoarea este aplicată lejer pe suprafața șuvițelor de păr, astfel încât părul arată natural, viu, sărutat de soare.

6. Pixie păr scurt

Tunsoarea pixie este o adevărată comoară pentru doamnele cu păr subțire și rar, deoarece adaugă volum pe creștet și la rădăcini. Iar bretonul asimetric va adăuga îndrăzneală și delicatețe chipului tău, diluând aspectul băiețesc al tunsorii.

7. Bob blond

O tunsoare bob pentru păr mediu e o alegere excelentă dacă vrei să-ți vopsești părul blond, mai ales dacă îi dai un stil neglijent – cu șuvițe ondulate, tunse inegal.

8. Pixie-bob

Tunsoarea pixie-bob va adăuga prospețime și dârzenie chipului tău, dar fără să-ți știrbească din eleganță și feminitate. Aceasta are multe variații și poate fi adaptată în funcție de fața fiecărei femei. Dar îți recomandăm să atragi atenția la varianta cu breton.

9. Pixie argintiu

Părul cărunt poate căpăta un aspect nobil și contemporan dacă este decolorat complet și recolorat într-o nuanță cenușie – saturată și uniformă. Un asemenea ton arată mult mai elegant și feminin decât un păr încărunțit pe jumătate.

10. Stilul ombre

Părul este tapat, după care vopsit sau decolorat pentru a obține un degrade natural ori o tranziție netedă de la închis spre deschis.

11. Păr sombre

Tehnica sombre este sora mai mică a stilului ombre. Ea constă în deschiderea treptată a nuanței de bază, folosind o tranziție subtilă, dar densă, de la rădăcini spre vârfuri.

12. Bob cu breton

Coafurile cu breton sunt bune prin faptul că maschează imperfecțiunile feței, de exemplu, fruntea lată, ridurile sau acneea. În plus, o tunsoare cu breton nu se demodează niciodată, acesta fiind un atribut al stilului și feminității.

13. Bob liliachiu

Tunsoarea bob-carre compensează lipsa volumului datorită tranziției netede de la o lungime la alta. Coafura e creată pentru femeile cu păr subțire și rar, care vor să combată această problemă. Pe de altă parte, tonul liliachiu îți va da un aer modern și cochet.

14. Culoarea ciocolatei

Pentru brunete și femei cu păr brun deschis, sunt actuale tonurile calde de scorțișoară și ciocolată, cu un subton de cupru. Nuanța e perfectă pentru femeile cu păr închis la culoare, care vor să-și împrospăteze look-ul și să scape de șuvitele cărunte.

15. Culoarea caramel

Caramel este alegerea ideală pentru doamnele care vor să-și șteargă câțiva ani de pe chip și să scape de părul cărunt. Ea îți va împrospăta imaginea cu reflexe de tonalitate diferită, de la zahăr ars până la blond și șaten auriu. Nuanța luminează pielea și se potrivește în special femeilor cu tonalitate caldă a pielii (fața rumenă, ușor arsă de soare sau cu pistrui).

16. Pixie-bob cu volum

O tunsoare pixie-bob îmbină avantajele celor două coafuri. Ea se potrivește superb pe chipul oricărei femei, poate fi asociată cu orice ținută și, cel mai important, maschează excelent ridurile de expresie, petele de vârstă și alte semne ale bătrâneții.

17. Bob pentru păr mediu

Un avantaj incontestabil al tunsorilor pentru păr mediu este că ascund cutele, ridurile de expresie, pungile de sub ochi, petele maronii, capilarele pronunțate etc. Da, tunsorile pentru păr scurt împrospătează chipul, dar se descurcă mai rău cu semnele bătrâneții.

18. Bob pentru păr lung

O astfel de tunsoare va adăuga eleganță și rafinament imaginii tale, dar numai dacă părul este bine îngrijit. Coafura poate fi atât netedă, cât și neglijentă, atât cu breton, cât și fără, și se potrivește de minune atât femeilor tinere, cât și doamnelor în vârstă.

19. Bob în scări

Șuvițele de păr tunse inegal sunt o modalitate excelentă de a adăuga volum coafurii și a crea impresia unui păr mai dens, cu mai mult volum. Nu e de mirare că tunsorile în scări sunt foarte populare după 40 de ani, când părul devine subțire și rar.

20. Bob în scări cu breton ondulat

Dacă vrei ca imaginea ta să emane și mai multă îndrăzneală și expresivitate, dar fără să arate vulgar, o asemenea coafură e ceea de ce ai nevoie.

Citește și: Stilul nu are vârstă: Aceste femei au peste 60 de ani, dar sunt în continuare stilate!