Stilată la 60 de ani: 15 ținute moderne, pentru doamne cu adevărat elegante!

Dacă ai 60 de ani nu înseamnă că e timpul să arăți ca bunicuțele din desene animate pentru copii. Tinerețea este efemeră, dar o putem păcăli îmbătrânind frumos și elegant. Firește că vei avea nevoie de puțin entuziasm, inspirație și curaj. În rest, să arăți elegant după 60 de ani este mai simplu decât pare la prima vedere. Iată un șir de recomandări.

Garderoba unei femei de 60 de ani

Hai să vedem pentru început care sunt principalele impedimente și cum le putem depăși. În primul rând, e vorba de ofertă. Avem puține branduri care produc haine stilate pentru persoane 60+. În al doilea rând, puterea financiară a acestor persoane este mai mică. Și nu în ultimul rând, e vorba de mentalitate. Multe femei se grăbesc să-și ia adio de la tinerețe și pășesc pe terenul hainelor vechi, lipsite de formă, culoare și gust.

Primul impediment este fals. Da, haine stilate pentru femei 60+ nu sunt produse în serie, dar cine a zis că ar trebui să fie? De ce să nu furăm din garderoba doamnelor de 50 de ani sau chiar de 40. Hainele lor sunt decente, stilate și nu au vârstă.

Al doilea impediment este formal. Karl Lagerfeld – directorul creativ al caselor de modă Chanel și Fendi, spunea că astăzi oricine poate arăta bine în haine mai puțin scumpe. Un design bun e disponibil oriunde. Poți fi elegantă doar în blugi și tricou. Totul depinde de tine.

Și al treilea impediment există doar în conștiința noastră.

Ținute casual femei 60 ani

Să începem cu stilul casual. Principala trăsătură a acestui stil este confortul, la care se adaugă influențe estetice din stilul clasic, modern și de afaceri. Toate acestea fac din casual un stil ideal pentru orice vârstă și în special pentru femeile 60+, pentru care confortul nu e un moft, ci o necesitate.

Puține femei 60+ se pot lăuda cu o siluetă ideală. Prin urmare, modul în care sunt croite hainele tale contează. Aici trebuie să eviți două extreme – hainele mulate, care nu fac decât să evidențieze carențele siluetei și pe deasupra arată deplasat. Și hainele supradimensionate, care arată caraghios și îți știrbesc din eleganță și feminitate. Alege modele croite lejer, cu o mărime mai mare, care să-ți niveleze silueta și să adauge farmec imaginii tale.

Ținute elegante femei 60 ani

Când vorbim de culori, după 60 de ani trebuie să eviți 2 extreme: ținutele strălucitoare și ținutele plictisitoare. Ambele subliniază vârsta. DAR, nu trebuie să le ignori nici pe primele, nici pe cele din urmă. Găsește echilibrul dintre neutru și strălucitor.

Tonurile pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu), nuanțele cremoase, nuanțele delicate de galben, verde și albastru, sunt întotdeauna binevenite. Ele sunt feminine, delicate și întineresc vizual chipul unei femei.

În ceea ce privește culorile clasice, albul întinerește și împrospătează imaginea unei femei și o fac vizual mai ușoară. Cu negrul trebuie să fii mai atentă. Mai bine să-l înlocuiești cu nuanțe profunde de albastru, verde și bordo.

Pantofi femei 60 ani

O pereche potrivită de pantofi îți poate corecta postura, împrospăta imaginea, îmbunătăți starea de spirit și crește încrederea în sine. Dar nu te aventura prea tare. Femeile din Occident adoră pantofii cu toc mediu și gros, deoarece sunt stilați, eleganți și, cel mai important, sănătoși – atât pentru spate, cât și pentru picior.

De altfel, încălțămintea cu talpă netedă e la fel de dăunătoare ca cea cu toc înalt. Prin urmare, alege pantofi cu talpa groasă și comodă, de exemplu, pantofi Mary Jane, Loafers, Oxford, Monk, Brogue, botine, espadrile și, bineînțeles, adidași.

Ținute expresive femei 60 ani

Spuneam mai devreme că trebuie să evităm această extremă, dar din când în când, te poți răsfăța. Îmbrăcând ținute expresive și stilate, vrem nu vrem, arătăm mai tinere și mai energice decât alte femei de aceeași vârstă.

De ce să te îmbraci gri și plictisitor când există atâtea ținute spectaculoase și pline de viață, care te pot întineri și îți pot împrospăta imaginea? La urma urmei, tinerețea e doar o stare de spirit.

Citește și: Cum să arăți fresh la 60 de ani? 10 ținute care îți vor sublinia rafinamentul!