Stilată la 60 de ani: 10 modele de tunsori pentru bunicile care vor să țină pasul cu moda!

Căutarea tunsorilor potrivite pentru femei trecute de 60 de ani este o experiență destul de frustrantă. Din moment ce primul lucru pe care-l găsești pe net sunt poze cu celebrități la diferite evenimente.

Și fără îndoială celebritățile sunt frumoase și atrăgătoare la orice vârstă, dar eu aș vrea să văd cum aceleași tunsori arată pe femei obișnuite. Pe femei pe care le poți întâlni pe stradă, în parc, la restaurant. Pe femei reale. Pe femei care vor să rămână atrăgătoare și stilate, într-un mod cât mai natural.

Tunsori femei 60 ani 2021

Vestea bună e că femeile contemporane de 60 de ani arată mult mai tinere și mai frumoase ca înainte. Speranța de viață este în creștere. Calitatea vieții se îmbunătățește pe zi ce trece. Iar femeile conștientizează că dacă au 60 de ani, nu e neapărat să arate ca o bunică. Cel puțin nu ca o bunică în sens clasic. O bunică din televizor sau din poveștile pentru copii. Bunicile contemporane pot arăta stilat și cochet, fără ca stilul lor să fie vulgar și deplasat. Inclusiv atunci când vorbim de tunsori.

Spre deosebire de generațiile anterioare, care se limitau la doar câteva coafuri acceptabile din punct de vedere al etichetei sociale, femeile contemporane au atâtea opțiuni cum nu au avut niciodată până acum. Iar datorită internetului și rețelelor de socializare, trucurile și înțelepciunea lor au devenit patrimoniul nostru comun.

Mohawk la 60 de ani? Cine a zis că nu?

Bineînțeles că nu toate femeile sunt la fel de curajoase și îndrăznețe după 60 de ani și dacă vrei o tunsoare mai puțin sofisticată, un bob scurt în stilul Angelei Merkel întotdeauna te poate ajuta. Mai ales dacă e completat cu articole vestimentare și accesorii în nuanțe clasice.

Tunsori păr scurt femei 60 ani

În general, se recomandă ca după 50-60 de ani să renunți la coafurile pentru păr lung, în favoarea tunsorilor pentru păr mediu și scurt, deoarece părul își pierde din vigoare și elasticitate și nu mai arată la fel de sănătos ca odinioară.

Tunsoare pixie reprezintă soluția ideală în acest sens, deoarece îți va întineri chipul și va adăuga volum părului tău. Uite cât de îndrăzneț arată femeia de mai jos.

Iar această doamnă are mult peste 80 de ani, dar lasă impresia unei femei de maxim 70, care e gata să se confrunte cu orice doamnă de 60. Și cât de abil și-a ales ochelarii!

Doamna ne demonstrează încă o dată că frumusețea vine din interior și dacă ești tânără în suflet, nici o cută de pe față nu te poate îmbătrâni. Totodată, aceasta a abordat inteligent problema tunsorii, luând în vedere că părul său este foarte subțire și rar.

Da, atunci când părul e subțire și rar, paleta de opțiuni este limitată, dar asta nu înseamnă că nu poți să fii și tu la modă. O tunsoare pixie cu volum, de o nuanță cenușie intensă, te va transforma într-o adevărată vedetă.

Femeile contemporane au privilegiul de a experimenta cu nuanțele. Iar această oportunitate extinde și mai mult paleta de ținute elegante pe care le pot încerca. Din punctul nostru de vedere o asemenea ținută + coafură arată mult mai feminin și mai inspirat, decât o ținută clasică pentru “bătrâne”.

Tunsori păr mediu femei 60 ani

Părul de lungime medie e bun prin faptul că oferă mai mult spațiu de manevră și îți permite să experimentezi cu tunsorile. Nu există reguli stricte, deoarece coafura reflectă lumea interioară a fiecărei femei, dar am selectat 3 opțiuni care ne-au plăcut cel mai mult.

Coafura bob este o opțiune universală, potrivită pentru toate vârstele, în special pentru femeile cu păr subțire și rar. O atenție deosebită merită tunsoarea bob rotund, aproape ca la Cleopatra.

Dar și un bob clasic până la umeri va adăuga eleganță chipului tău. Evită tunsorile cu păr prins în coc, în coadă de cal, împletit în coadă și părul desprins, deoarece acestea îmbătrânesc chipul unei femei trecute de 60 de ani.

Citește și: Garderoba femeii de 60 de ani: 10 piese vestimentare ca să rămâi întotdeauna tânără și elegantă!