Stilată la 50+: Femeile care respectă aceste 4 reguli arată mai tinere decât celelalte!

Cu vârsta, unele femei încep să se îmbrace plictisitor sau – potrivit vârstei, cum se exprimă ele. Iar potrivit vârstei înseamnă tonuri gri, haine lipsite de formă, lipsa accesoriilor, haine vechi și, mai rău, haine neîngrijite.

Toate acestea îmbătrânesc o femeie atât din punct de vedere vizual, cât și emoțional. Iar ca să arăți tânără, mai întâi de toate, trebuie să te simți tânără. Iar apoi să te îmbraci corespunzător. Cum anume? Află în continuare.

Reguli de stil pentru femei

#1. Culoarea hainelor

Culorile ne influențează aspectul. Unele tonuri ne întineresc, în timp ce altele ne fac mai bătrâne. Culorile întunecate, precum negru, bordo, maro sau violet închis, scot în evidență imperfecțiunile tenului.

Iar tonurile deschise, precum alb, albastru, azuriu, roz pudrat, coral sau lila – dimpotrivă, reflectă lumina spre față, mascând ridurile și pungile de sub ochi. Dacă nu ești gata să renunți la culorile întunecate, îți sugerăm să le diluezi cu accesorii sau să le ții cât mai departe de chip, îmbrăcând pantaloni negri cu un top alb.

#2. Accesoriile

Accesoriile transformă ținuta. O duc la nivelul următor. Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale și îți vor da un aer cochet.

Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă. Dar ai grijă cu numărul lor. Excesul de accesorii arată demodat și bătrânesc. Astăzi e la modă minimalismul, cu 1-2 accente neobișnuite, care să-ți sublinieze individualitatea. Ele îți vor face stilul tineresc și elegant.

#3. Pantofii

Pantofii cu toc gros îngreunează ținuta, arată demodat și bătrânesc. Alege un model mai subtil, în care să te simți bine, dar care să arate contemporan. Modelele de nuanțe închise (pentru sezonul toamnă-iarnă) și cele pastelate (pentru sezonul primăvară-vară) arată întotdeauna mai elegant decât cele cu acoperire lucioasă.

Tocurile te vor face mai sigură de sine, te vor ajuta să arăți mai zveltă, mai elegantă și mai feminină. Dar acestea nu trebuie să fie înalte și subțiri pentru a nu dăuna spatelui. De altfel, pantofii cu toc mediu sau cei cu talpa netedă sunt la fel de stilați și eleganți, și mai important, sunt sănătoși.

#4. Ținuta

Evită două extreme: hainele oversize și cele lipite de corp. Nu poți să-ți etalezi rafinamentul dacă porți haine supradimensionate sau, dimpotrivă, mult prea strânse pe corp. Primele îți omoară feminitatea, iar cel din urmă arată vulgar și deplasat.

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau o bluză – trebuie să stea bine pe corp. Iar bine pe corp înseamnă să fie croită liber, să țină bine forma și să fie cu maxim o mărime mai mare.

Citește și: Femeia bogată se îmbracă laconic: 24 de ținute simple ca să arăți nobilă și stilată!