Stilată la 50 de ani: Aceste 10 ținute te vor întineri cu zece ani!

Femeia vrea să fie frumoasă indiferent de vârstă. Și cea mai scurtă cale către un look frumos și atrăgător trece prin garderobă, mai ales că pentru a arăta bine nu ai nevoie de haine de marcă sau de accesorii scumpe. Astăzi individualitatea este la modă, dar trebuie să știi cum să o evidențiezi. Iată câteva ținute simple, care te vor evidenția din mulțime.

Ținute pentru femei de 50 ani

1. Venirea toamnei nu e un motiv să renunți la imprimeurile florale. Acest print se potrivește tuturor vârstelor, pentru că este universal, feminin și cochet. O astfel de rochie îți va da un aer romantic și visător, mai ales dacă talia e subliniată cu un cordon.

2. Iar dacă ești adepta soluțiilor clasice, îți recomandăm să alegi o rochie monocromă, cu centură, care îți va împrospăta imaginea și te va face vizual mai înaltă.

3. Alege fuste cu talie înaltă. Datorită lor, picioarele tale vor arăta mai lungi, și implicit mai subțiri. O rochie delicată din dantelă, completată cu un top scurt în tonuri cremoase, te va întineri cu zece ani.

4. O ținută expresivă poate fi compusă chiar și din tonuri clasice. Contrastele întotdeauna întineresc, iar accentele (ochelarii, machiajul, eșarfa, pandantivul) adaugă ținutei expresivitate.

5. Moda contemporană e despre minimalism, care e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp. Prin urmare, rochiile fine din dantelă arată elegant indiferent de context. Iar ca ținuta să nu arate plictisitor, îmbracă rochia cu pantofi roșii cu talpă înaltă și cercei expresivi.

6. Iar dacă ești mai îndrăzneață de fire, îți sugerăm să porți o eșarfă cu animal print. Hainele cu imprimeu leopard sunt prea vulgare, în schimb cele alb-negru arată proaspăt și contemporan. În plus, eșarfa creează două linii verticale care îți alungesc vizual silueta. Și cât face centura!

7. Nu uita de accente. Fiecare ținută, mai ales cele în tonuri neutre, trebuie să aibă unu sau două accente strălucitoare – o centură frumoasă, o bijuterie extravagantă, un accesoriu stilat, o jachetă în culori vibrante, o eșarfă, o poșetă sau pur și simplu niște ochelari. Accentele îți fac ținuta mai expresivă.

8. Observă cum un colier vibrant transformă ținuta și împrospătează imaginea unei femei, diluând strictețea ținutei.

9. De altfel, după 50 de ani se recomandă să porți tonuri deschise. Fie tonuri pastelate moi, fie nuanțe cremoase, fie, de ce nu, nuanțe vibrante. Cu ele, ce-i drept, trebuie să fii mai atentă. Un singur accent este suficient.

10. La 50 de ani femeile pot și trebuie să arate cochet.

Citește și: Femeile îngrijite folosesc masca cu ou pentru păr: 5 motive să o folosești și tu!