Eleganța nu are vârstă: 8 ținute de toamnă pentru femei cu adevărat elegante!

Pilar de Arce este o bloggeriță din San Sebastian, despre care fanii spun că nu are vârstă. Pilar are 50 de ani, dar se îmbracă mai bine decât orice fetișcană. De la ea ai ce învăța. La urma urmei, de ce mai avem nevoie de bloggeri dacă nu pentru inspirație? Prin urmare, astăzi îți propunem să-ți iei doza de inspirație de la cea mai simpatică bloggeriță 50+ de pe întreaga peninsulă Iberică.

1. Hainele monocrome

Femeile elegante evită detaliile complexe în favoarea ținutelor monocrome, nobile și minimaliste. Ele arată nobil și elegant. Mai mult decât atât, orice ținută monocromă creează o linie verticală care alungește vizual silueta. Un astfel de stil îți va împrospăta imaginea și te va face vizual mai ușoară.

2. Varietatea texturilor

Dar nu uita că dacă alegi stilul monocrom, trebuie să îmbraci fie o rochie monocromă până la podea, fie să te joci cu texturile. O ținută nu poate să fie în totalitate maro, decât dacă alegi nuanțe și texturi diferite. Altfel, vei arăta deplasat și plictisitor. Observă că la ambele ținute variază atât textura hainelor, cât și subtonul culorii maro.

3. Verticalele de culoare

Liniile verticale subțiază silueta, te fac mai înaltă și îți dau un aer elegant. Orice ținută monocromă creează o linie verticală care alungește silueta. Deci dacă porți pantaloni, pantofi și topuri de aceeași culoare, inevitabil vei părea mai înaltă. Iar ca ținuta să nu arate plictisitor, folosește diferite texturi și diluează negrul cu accesorii sau cu o haină vibrantă. De exemplu, cu un palton monocrom, care dublează efectul de mai sus.

4. Decolteul ascuțit

Un top stilat care îți accentuează pieptul este întotdeauna binevenit. Evită decupajele ovale, deoarece ele scurtează vizual gâtul și lărgesc umerii. În schimb, un decolteu discret în formă de V îți va face gâtul mai grațios, iar umerii mai înguști. Efectul poate fi dublat de croiala jachetei.

5. Pantofi de aceeași culoare cu pantalonii

Aceasta e una dintre cele mai bune combinații vestimentare, care transformă silueta unei femei. Picioarele devin lungi, iar silueta subțire. Și dacă alegi la pantofi un top corespunzător, poți să fii sigură că vei fi întotdeauna la înălțime.

6. Un imprimeu elegant

Imprimeurile adaugă ținutei expresivitate. Renunță la imprimeurile florale, imprimeurile copilărești și stilul animal print în favoarea unui imprimeu laconic, dar suficient de expresiv.

7. Poșeta în același ton cu pantofii

Astăzi, această regulă este considerată depășită. Poșeta poate și trebuie să aibă un ton diferit. Însă Pilar de Arce crede că poți purta o geantă în același ton cu pantofii dacă ambele au un fason stilat și contemporan.

8. Accentul pe talie

Talia trebuie scoasă în evidență. Hainele care ascund complet talia sau o coboară îți schimbă silueta spre rău. Picioarele arată mai scurte, iar talia mai lată. Nu ezita să evidențiezi talia cu un cordon, dar nu uita că segmentele trebuie să fie de lungime diferită. Topul trebuie să fie mai scurt decât fusta. Un astfel de look arată proaspăt, stilat și contemporan. În plus, îți scoate în evidență rafinamentul.

Citește și: Nu au nevoie de parfum: Iată de ce japonezele miros întotdeauna plăcut!