Stilată la 50+ Ce haine să porți și ce tunsori să alegi ca să arăți de nota zece!

Moda pentru femei de 50 de ani nu înseamnă tonuri gri și haine lipsite de formă. 50 de ani e vârsta când o femeie poate să arate mai elegantă ca niciodată, dacă știe să-și etaleze rafinamentul. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru, selectând tunsoarea și ținuta corect.

Ce tunsori se poartă la 50+

Dacă vrei să-ți schimbi înfățișarea ca să arăți mai tânără și mai atrăgătoare, e suficient să-ți schimbi coafura. Tunsoarea corectă poate face adevărate minuni. Printre variantele avantajoase la 50+ se numără pixie, bob, pixie-bob și bob-carre.

Alege o tunsoare pentru păr scurt, ușor de coafat. De preferat, o tunsoare asimetrică cu breton. Asimetria arată modern, iar bretonul va ascunde ridurile de pe frunte și îți va da un aer îndrăzneț. Dar nu uita că mai întâi de toate părul trebuie să fie îngrijit.

Și nu uita de culoare. Evită nuanțele întunecate, care scot în evidență imperfecțiunile tenului, în favoarea nuanțelor deschise, obținute prin tehnici moderne de vopsire a părului, precum balayage, shatush, ombre etc. Mai bine cenușiu, decât negru.

Ce haine se poartă la 50+

În ceea ce privește garderoba, nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust. Ele trebuie să stea bine pe corp și să se asorteze bine între ele. Experiența arată că poți crea o ținută elegantă chiar și din haine vechi, atât timp cât sunt îngrijite!

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că elegant înseamnă, inclusiv, simplu și laconic. Moda contemporană își îndreaptă tot mai des privirea spre terenul minimalismului, care e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp. Și nu uita că stilul clasic nu se demodează niciodată.

În ceea ce privește culorile, albul întinerește chipul unei femei și o face vizual mai ușoară. Cu negrul trebuie să fii mai atentă. Mai bine să-l înlocuiești cu nuanțe profunde de albastru, verde și bordo, care arată scump și elegant. Iar dacă îmbraci o haină strălucitoare, de exemplu, o bluză roșie, restul nuanțelor trebuie să o dilueze.

Fii atentă la imprimeuri. Dacă nu știi ce să alegi, apelează la stiluri testate în timp: haine în dungi, în carouri sau cu buline. Aceste imprimeuri arată grozav pe tonuri neutre, pastelate și întunecate.

Baza garderobei este stilul casual. Stilul casual ne face să ne simțim bine și să arătăm tinere și pline de viață. Casual înseamnă confort, pentru că are la bază croiuri și țesături lejere și mai înseamnă versatilitate, pentru că se potrivește tuturor și cuprinde o varietate mare de ținute.

Toate acestea fac din casual un stil numai bun pentru orice vârstă și mai cu seamă pentru femeile trecute de 50 de ani, care au obosit să poarte tocuri, pantaloni strâmți și rochii mulate.

Indiferent de stilul ales, nu uita că individualitatea trebuie să rămână întotdeauna pe primul loc. Pentru că este cel mai la modă lucru care poate să existe.

Citește și: Nu-ți irosi viața încercând să schimbi ceea ce nu poate fi schimbat! 15 învățături de la legendarul Giorgio Armani