Stil de franțuzoaică: Iată de ce franțuzoaicele arată mai bine decât noi!

Când te uiți la franțuzoaice ai impresia că ele știu o mie de moduri de a arăta întotdeauna grozav. Cine a fost în Franța știe că franțuzoaicele sunt altfel. Ele au un rafinament nativ pe care știu să îl evidențieze, iar stilul face parte din cultura națională a lor.

În rest, franțuzoaicele nu se deosebesc de restul femeilor. Dar toate femeile trebuie să învețe de la ele ce înseamnă atitudinea și reverența față de propriul corp. Iată câteva lucruri pe care le putem învăța de la franțuzoaice.

1. Moda pentru ochelari de soare

Ochelarii pot transforma o ținută banală într-una stilată și atrăgătoare. În plus, ei ascund ridurile și îți dau un aer cochet. Dar nu uita că scopul lor de bază este să protejeze pielea și ochii de acțiunea razelor ultraviolete. Razele ultraviolete reduc elasticitatea pielii și grăbesc apariția ridurilor. Din acest motiv, franțuzoaicele nu ies din casă fără ochelarii lor preferați.

2. Consumul de vin

Cu moderație! Oamenii de știință au descoperit legătura dintre consumul moderat de vin și scăderea riscului de moarte prematură. Vinul este bogat în antioxidanți, are proprietăți antiinflamatoare și reduce riscul de boli cardiovasculare. În plus, vinul roșu protejează pielea de îmbătrânire și de efectul razelor ultraviolete. Dar NUMAI atunci când e consumat moderat.

3. Consumul de usturoi

Franțuzoaicele adoră usturoiul. Usturoiul este bogat în antioxidanți care ajută la scăderea tensiunii arteriale, au efect antiinflamator și contribuie la regenerarea pielii. El încetinește dezvoltarea ridurilor, îmbunătățește elasticitatea pielii și ajută la creșterea nivelului de colagen.

4. Cultura alimentară

Franțuzoaicele mănâncă în porții mici. Cu cât e mai mică porția, cu atât o consumăm mai lent, deci mai sănătos. Obiceiul de a mânca în porții mici, variate, mestecând atent fiecare bucată e una dintre cele mai simple investiții în sănătatea ta pe termen lung.

5. Viața socială activă

Viața socială activă te menține în formă din mai multe motive. În primul rând, conexiunile sociale îți îmbunătățesc starea de spirit și îți cresc pofta de viață. În al doilea rând, contactul social creează un stimul pentru a avea unghii, păr, piele, mâini și picioare frumoase. Și desigur, o vestimentație demnă de o adevărată lady.

6. Îngrijirea corpului

Franțuzoaicele nu uită niciodată să aibă grijă de propriul corp. Asta nu înseamnă că își petrec tot timpul alături de cosmeticieni și maseuri. E vorba de o îngrijire de bază a tenului, părului și unghiilor, pe care fiecare femeie e datoare să o respecte. Franțuzoaicele preferă ritualurile de frumusețele clasice, naturale – creme, uleiuri, băi relaxante, masaj etc. Când este vorba de tinerețea și frumusețea lor, acestea nu economisesc niciodată.

7. Efortul moderat

Franțuzoaicele nu sunt nici leneșe, dar nici muncitoare. Ele muncesc atât cât se cere și deseori lasă povara financiară pe umerii bărbaților. Pentru că umerii femeilor sunt fragili. Franțuzoaicele nu se vor sacrifica nici pentru carieră, nici pentru copii. Franțuzoaicele reacționează la oboseală și stres în mod diferit de restul lumii. De fapt, ele nu obosesc. Mai bine zis, nu lucrează până nu mai pot.

8. Iubirea de sine

Fiecare franțuzoaică este sigură de frumusețea ei, chiar dacă nu arată perfect. Pentru că dacă vrei să fii frumoasă, trebuie să te simți frumoasă. Franțuzoaicele își iubesc corpul și știu să-l aprecieze la adevărata valoare. În Franța există un termen care descrie perfect filosofia lor – “jolie laide“, ceea ce se traduce ca “urâțică drăguță“. Cu alte cuvinte, franțuzoaicele nu se sfiesc să se accepte așa cum sunt și știu mai bine ca oricine să-și evidențieze rafinamentul.

9. O națiune care știe să se răsfețe

Francezii nu se complică. Ei preferă să trăiască în voie bună și să profite din plin de plăcerile vieții. Franța e o țară plină de ispite: mâncare bună, bărbați eleganți, vinuri excelente, haine stilate etc. De ce să nu profiți de toate aceste plăceri? Franțuzoaicele nu ezită să se răsfețe.

Citește și: Alain Delon: Nu există nimic mai stupid decât tinerețea falsă!