Spune NU colăceilor: 7 trucuri vestimentare care îți vor ascunde burtica!

Hai să lăsăm deoparte sentimentele și să trecem direct la subiectul burticii proeminente ca să nu rămână loc de întrebări, ci doar o înțelegere clară a faptului cum putem rezolva această ”problemă”.

#1. Încheie-te corect

Sacoul, cardiganul, cămășile supradimensionate (orice haină care are nasturi) neapărat trebuie să se încheie în cel mai proeminent punct al taliei tale. Dacă accentul cade deasupra burticii, eforturile tale de a arăta mai zveltă vor fi egalate cu zero.

#2. Fii atentă la deschizătura din fața pantalonilor

Există o regulă cât se poate de simplă: Cu cât e mai voluminoasă deschizătura din fața pantalonilor și cu cât mai mulți nasturi are, cu atât vei arăta mai plinuță. Și viceversa. Atâta tot.

#3. Înălțimea taliei contează

În primul rând e bine cunoscut faptul că pantalonii și fustele cu talie înaltă alungesc picioarele, întind vizual silueta și te fac să pari mai subțire. În al doilea rând, stiliștii ne recomandă să alegem modele croite moderat, adică nici prea libere și nici prea strâmte. În mod ideal ar trebui să fie cu o mărime mai mare. Maxim cu două. În al treilea rând fii atentă la sutien. Pieptul nu trebuie lăsat în jos, dar nici ridicat prea tare în sus. În general, evită extremele și vei arăta întotdeauna frumos.

#4. Profită de straturi

Poartă geaca, sacoul, cardiganul, jacheta și paltonul desfăcute. Straturile suplimentare de îmbrăcăminte nivelează talia și corectează silueta în ansamblu. Acest truc este deosebit de actual în timpul sezonului toamnă-iarnă.

#5. Fără trucuri istovitoare

Nu folosi corsete, lenjerie modelatoare, haine de o mărime mai mică sau folie alimentară. Toate încercările de a strânge forțat anumite zone ale corpului tău vor aminti de efectul aluatului care iese din oală. Și crede-mă, cei care te înconjoară au și ei ochi și observă foarte bine acest lucru.

#6. Alege rochia inteligent

Există câteva modele de rochii care fac o treabă excelentă când e vorba de mascarea burticii. În primul rând, rochia trapez, care corectează armonios silueta și arată cât se poate de grațios și feminin. În al doilea rând, rochia cu talie înaltă, care mută atenția spre piept. În al treilea rând, rochiile ce se desfac și subliniază talia cu o centură. În special modelele cu linii diagonale, care reduc vizual volumul și diluează imaginea în ansamblu. Și în al patrulea, dar nu în ultimul rând – rochiile cămașă cu cordon sub piept sau la nivelul șoldurilor.

#7. Alege fusta corect

Potrivit stiliștilor, cel mai bine ascund colăceii fustele cu talie înaltă și lungimea puțin mai jos de genunchi. Și nu contează dacă fusta e evazată, dreaptă sau conică. Toate trei modele se descurcă de minune cu această sarcină.

Citește și: Plinuță și scundă? Vei arăta impecabil dacă ții cont de aceste 8 trucuri!