Spală-ți părul… fără apă: 7 trucuri care mențin părul curat fără spălare!

Un păr îngrijit, înseamnă un păr frumos. Iar un păr frumos, înseamnă o femeie frumoasă. De aceea, părul trebuie păstrat într-o condiție decentă chiar și atunci când nu ai timp să îl speli. De cele mai multe ori, femeile folosesc șampon uscat pentru a menține părul curat până la spălare. Șamponul uscat curăță părul, dă senzația de prospețime și adaugă volum la rădăcini. Dar ce să faci atunci când nu ai șampon uscat la îndemână? Pentru început, încearcă aceste 7 idei.

1. Folosește pudră de talc

Aceasta este salvarea ta dacă șamponul uscat s-a terminat și ai copii mici în casă. Iar dacă nu ai, poți cumpăra un borcan cu pudră pentru copii pentru orice eventualitate. Pudra de talc are aceeași textură și proprietăți ca șamponul uscat.

2. Folosește pudră de față

Dacă nu ai nimic altceva la îndemână, poți folosi chiar și pudra de față. Cu condiția ca aceasta să aibă un ton corespunzător și să nu conțină sclipici. Folosește o perie pentru a aplica pudra și a îndepărta cu grijă excesul.

3. Șterge părul cu șervețelele matifiante

Și nu uita de șervețelele matifiante. Aceste șervețele absorb excesul de sebum de pe cap, curăță părul și sunt de neprețuit, mai ales vara. Ele nu costă un pumn de bani, îți ajung pe o lună, în schimb vei fi sigură de frumusețea părului tău.

4. Aplică puțin amidon

Toată lumea știe că amidonul de porumb are proprietăți absorbante. Dacă nu ai încotro, poți aplica puțină pulbere pe rădăcini, cu ajutorul unei pensule. Pentru părul închis la culoare, utilizează un amestec de amidon și pudră de cacao.

5. Folosește dezinfectant pentru mâini

Ca ultimă soluție, dacă părul este murdar și chiar nu există nicio modalitate de a-l spăla, poți folosi dezinfectant pentru mâini, care a fost foarte actual în ultima perioadă. Aplică dezinfectantul pe degete și petrece cu degetele peste bucle și scalp.

6. Folosește o bucată de tifon

O bucată de tifon te poate ajuta să îndepărtezi excesul de sebum și celule moarte de pe piele. Acest truc te va scăpa de senzația de mâncărime și va ajuta la îndepărtarea mătreții și uleiului de pe păr și scalp.

7. Aplică puțină argilă pentru față

Dacă ești adepta acestui ingredient, să știi că el este util nu numai pentru ten, ci și pentru podoaba capilară. Aplică pe rădăcini aproximativ 2 linguri de argilă uscată, masează bine apoi îndepărtează excesul cu peria.