Sophie Marceau: La 50 de ani ai fața pe care o meriți!

Pe 17 noiembrie, Sophie Marceau împlinește 55 de ani. De-a lungul timpului, frumoasa franțuzoaică a devenit un etalon al stilului și rafinamentului francez. Dar am văzut-o în atâtea ipostaze pe marile ecrane încât am uitat cum e ea, cea adevărată. Hai să ne amintim împreună de ce am îndrăgit-o pe Sophie Marceau.

Naturalețea

Am îndrăgit-o pentru naturalețe. Dacă te uiți bine, Sophie nu are un chip de vedetă, e mai degrabă vecina simpatică de pe scară, pe care o vezi nemachiată în fiecare zi. Dar anume naturalețea a făcut-o vestită.

Tăietura neobișnuită a ochilor, curba expresivă a sprâncenelor, ovalul ascuțit al feței, bărbia croită frumos – toate aceste detalii fac machiajul inutil. Iar bretonul neglijent și urechile mari nu au făcut decât să o apropie și mai tare de noi – cele simple și imperfecte.

Părul

Am îndrăgit-o pentru păr. Chiar și aici a pus accentul pe naturalețe, purtând cel mai des tunsori simple, neglijente, aerate, cu breton franțuzesc și șuvițe tunse inegal. Tunsorile neglijente au făcut-o și mai feminină și ne-a făcut să o îndrăgim și mai mult.

Silueta

Am îndrăgit-o pentru siluetă. Sophie a fost dintotdeauna trasă prin inel. Chiar și la 55 de ani, Sophie se poate lăuda cu o siluetă de invidiat. De vină e genetică, alimentația și gimnastica.

Ea respectă o dietă mediteraneană echilibrată și face gimnastică în fiecare zi. Cu toate că are ce sublinia, Sophie preferă stilul casual și se îmbracă pompos doar la festivaluri.

Stilul

Am îndrăgit-o pentru stil. Sophie este adepta stilului casual, pentru că îmbină confortul cu eleganța și oferă mai multă libertate de exprimare, în comparație cu stilul clasic sau cel de afaceri. Actrița adoră jachetele de piele, tenișii, rochiile cu bretele subțiri, blugii, sandalele cu barete și puloverele din cașmir.

 

Talentul

Am îndrăgit-o pentru talent. Sophie a debutat pe arena cinematografică mondială la doar 13 ani. Comedia romantică “La Boum” i-a adus premiul Cesar, unul dintre cele mai prestigioase trofee de pe continentul european. La 16 ani, Sophie juca alături de Gerard Depardieu și Catherine Deneuve în filmul “Fort Saganne”.

Au urmat un șir de roluri inspirate, lansarea în muzică și prima experiență la Hollywood – filmul “Braveheart” cu Mel Gibson, care adunase 5 premii Oscar. A urmat debutul ca actriță de teatru, rolul Annei Karenina, filmele cu James Bond și debutul ca regizor. Sophie a avut o carieră de invidiat și se pare că mai are multe de spus.

Charisma

Am îndrăgit-o pentru farmecul personal. Sophie Marceau a fost întotdeauna un exemplu de deschidere, naturalețe și verticalitate. Sinceritatea, simplitatea, bunătatea și farmecul ei firesc au cucerit întreaga țară. Sophie este mai întâi de toate un om, apoi o vedetă.

Citește și: Monica Bellucci: La 50 de ani nu mai contează cum arăți, ci ce simți!