Sophie Marceau: 7 lucruri pe care le-am înțeles la 50 de ani!

Pe 17 noiembrie, Sophie Marceau a împlinit 55 de ani. De-a lungul timpului, frumoasa franțuzoaică a devenit un etalon al stilului și rafinamentului francez. Dar am văzut-o în atâtea ipostaze pe marile ecrane încât am uitat cum e ea, cea adevărată. Iar ea, cea adevărată, e sinceră și elegantă în tot ceea ce face. Iată 7 sfaturi de frumusețe de la cea mai cochetă franțuzoaică.

1. Naturalețea e cel mai frumos lucru

Dacă te uiți bine, Sophie nu are un chip de vedetă, e mai degrabă vecina simpatică de pe scară, pe care o vezi nemachiată în fiecare zi. Dar anume naturalețea a făcut-o vestită. Tăietura neobișnuită a ochilor, curba expresivă a sprâncenelor, ovalul ascuțit al feței, bărbia croită frumos – toate aceste detalii fac machiajul inutil. Iar bretonul neglijent și urechile mari nu au făcut decât să o apropie și mai tare de noi – cele simple și imperfecte.

„Nu-mi place să mă machiez. E un lucru pe care trebuie să-l fac la muncă, dar nu și în viața de zi cu zi. În afara reflectoarelor folosesc doar fond de ten pentru a masca câteva defecte. În rest, machiajul este inutil. Nu-mi pot săruta copiii dacă sunt machiată.”

2. Tunsoarea trebuie să te reprezinte

Chiar și aici a pus accentul pe naturalețe, purtând cel mai des tunsori simple, neglijente, aerate, cu breton franțuzesc și șuvițe tunse inegal. Tunsorile neglijente au făcut-o și mai feminină și ne-a făcut să o îndrăgim și mai mult.

„În urmă cu 20 de ani am găsit stilul care mi se potrivește. De fapt, cred că se potrivește fiecărei femei. E ușor de coafat, arată simpatic, arată natural și, cel mai important, mă reprezintă. O astfel de tunsoare mă face să mă simt liberă.”

3. Ferește-te de soare

Statul la soare este periculos din cauza razelor ultraviolete, care afectează elasticitatea pielii și pot provoca melanoame. Prin urmare, dacă vrei să faci o baie de soare în aer liber, nu uita să folosești cremă pentru protecție solară SPF 30-50, să folosești ochelari de soare și să-ți acoperi capul.

„La 50 de ani ai fața pe care o meriți. Dacă vrei să ai pielea netedă și strălucitoare, ferește-ți pielea de soare. Pălăria, ochelarii și crema solară trebuie să-ți devină prieteni.”

4. Cine doarme bine are trup frumos

Un somn regulat și sănătos îți garantează un corp mai tânăr cu 5-10 ani. O femeie odihnită nu doar arată, ci și este mai tânără, deoarece procesul de îmbătrânire încetinește cu 12%. Iar pielea capătă o strălucire naturală, delicată și sănătoasă.

„Secretul unui ten tânăr la 50 de ani este simplu: mai mult somn și mai puțin soare. Indiferent de program și proiecte, întotdeauna am încercat să-mi las măcar 7 ore pentru somn.”

5. Mișcarea înseamnă tinerețe

Sophie a fost dintotdeauna trasă prin inel. Chiar și la 55 de ani, Sophie se poate lăuda cu o siluetă de invidiat. De vină e genetică, alimentația și gimnastica. Ea respectă o dietă mediteraneană echilibrată și face gimnastică în fiecare zi. Cu toate că are ce sublinia, Sophie preferă stilul casual și se îmbracă pompos doar la festivaluri.

„Niciodată nu am fost amatoare de sport. Dar profesia îmi cerea să fac gimnastică în fiecare zi. Abia acum am înțeles cât de norocoasă am fost. Sportul și dieta mi-au salvat tinerețea.”

6. Stilul trebuie să te reprezinte

Sophie este adepta stilului casual, pentru că îmbină confortul cu eleganța și oferă mai multă libertate de exprimare, în comparație cu stilul clasic sau cel de afaceri. Actrița adoră jachetele de piele, tenișii, rochiile cu bretele subțiri, blugii, sandalele cu barete și puloverele din cașmir.

„Niciodată nu am invidiat femeile îmbrăcate după ultimul strigăt al modei. Dimpotrivă, le compătimesc. La urma urmei, au plătit o sumă imensă de bani doar pentru a ține pasul cu moda. Moda e creată pentru a-ți exprima individualitatea. Pentru a face acest lucru nu ai nevoie de haine scumpe.”

7. Frumusețea vine din interior

Sophie Marceau a fost întotdeauna un exemplu de deschidere, naturalețe și verticalitate. Sinceritatea, simplitatea, bunătatea și farmecul ei firesc au cucerit întreaga țară. Sophie este mai întâi de toate un om, apoi o vedetă.

„Poate sună trivial din partea mea, dar eu sincer cred că frumusețea adevărată vine din interior și nimeni nu ne-o poate lua.”

Citește și: Monica Bellucci: La 50 de ani nu mai contează cum arăți, ci ce simți!