Slăbește acasă în 10 min: 8 exerciții ușoare pentru slăbit!

Puține femei se pot lăuda cu o siluetă subțire sau cu absența kilogramelor în plus. Surplusul de greutate se poate acumula în diferite locuri, dar, de regulă, atacă zona taliei, coapsele și ovalul feței.

Din această cauză, e plin internetul cu rețete magice pentru slăbit. Și într-adevăr, multe din ele sunt bune, în special exercițiile. Iată 8 exerciții simple, care te vor ajuta să arzi grăsimile și nu îți vor lua decât 10 minute pe zi.

1. Luptătorul

Fă un pas larg, astfel încât tălpile să fie la aproximativ un metru una de alta. În timp ce expiri, întoarce piciorul stâng la 90 de grade, iar piciorul drept la 45 de grade în partea stângă. Ridică mâinile în sus, lipind palmele una de alta și întinde-le cât mai tare spre spate. În această poziție, respiră adânc de trei ori și revino în poziția inițială. Repetă exercițiul de 5 ori.

2. Ariciul

Întinde-te pe spate, cu picioarele depărtate la lățimea umerilor, genunchii pe jumătate flexați și vârful degetelor pe podea. Gâtul, spatele și zona pelvisului trebuie să fie relaxate. Pe măsură ce inspiri, ridică genunchii la piept (fiecare pe rând), iar în timpul expirației, întoarce-i în poziția inițială. Repetă exercițiul de 10-12 ori.

3. Cobra

Acesta este un exercițiu lent, izometric, eficient pentru toate grupele de mușchi, dar în special pentru zona spatelui și a abdomenului. Întinde-te pe burtă, desfă picioarele la nivelul umerilor și ridică-te în sus cu ajutorul mâinilor. Mișcarea trebuie să fie lentă și durează până mâinile se îndreaptă complet, iar capul se întinde la maxim înapoi. Stai în această poziție timp de 5 secunde și revino în poziția inițială. Repetă exercițiul de 3 ori.

4. Planșa

Planșa este un exercițiu static, care arde caloriile cu o viteză de invidiat. Acest exercițiu întărește mușchii abdominali, mușchii lombari, trapezi, deltoizi, romboizi, bicepșii, cvadricepșii, musculatura gambelor și a feselor. Poate fi practicat chiar și de cei care nu au făcut niciodată un exercițiu similar. Nu trebuie decât să stai în această poziție cel puțin un minut.

5. Podul

Întinde-te pe spate și ridică șoldurile în sus până obții un unghi drept între gambă și șold. Stai în această poziție timp de 30 de secunde și revino în poziția inițială. Repetă exercițiul de 5 ori.

6. Fluturele

Așează-te pe podea. Îndoaie genunchii și lipește tălpile una de alta. Stai așa timp de 2 minute, după care scutură un pic din picioare și repetă procedura din nou.

7. Bebelușul

Întinde-te pe spate pe un covor cât mai moale. Pe măsură ce expiri, trage genunchii la piept, palpând cu degetele talpa piciorului. Inspiră adânc și în timp ce expiri, lipește umerii de podea și trage tălpile spre tine în direcția umerilor. Stai așa timp de 30 de secunde, după care revino în poziția inițială.

8. Pisica

Din poziție așezată, cu picioarele depărtate unul de altul la jumătate de metru, efectuează 10-12 aplecări, încercând să ajungi cât mai departe. Însă de fiecare dată când revii în poziția inițială, menține abdomenul încordat și spatele drept. Dacă îți este greu să ții picioarele depărtate, poți flexa un picior.

Citește și: Mănâncă și slăbește: 5 alimente care „ard” grăsimile văzând cu ochii!