Simple și stilate: 10 tunsori elegante pentru femei de 40 ani

Femeile sunt frumoase indiferent de vârstă. Însă după 40 de ani frumusețea trebuie evidențiată. Și cel mai ușor și natural e să faci acest lucru cu ajutorul coafurii. O tunsoare corectă îți poate împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit. Trebuie doar să găsești modelul care ți se potrivește. Iată 10 modele perfecte pentru femei 40+.

Tunsori pixie femei 40 ani

Tunsorile scurte arată stilat, expresiv și contemporan. Și spre deosebire de tunsorile pentru păr lung, sunt mult mai ușor de coafat. Ele adaugă îndrăzneală unei femei și sunt numai bune pentru doamnele cu păr subțire și rar, care vor să fie în continuare stilate. Printre stilurile potrivite la 40+ se numără pixie, garcon, bob, pixie-bob și gavroche.

Tunsori bob femei 40 ani

Tunsoarea bob clasică arată minunat cu păr cărunt (decolorat și recolorat într-o nuanță cenușie). Clasicul nu își pierde niciodată din actualitate. Și dacă nu știi ce variație a tunsorii bob să alegi, întotdeauna te poți întoarce la începuturi. Această coafură arată feminin, romantic și grațios. Și nu mai trebuie să-ți ascunzi firele albe. De asemenea, poți încerca o coafură aerată, în scări.

Tunsori pixie-bob femei 40 ani

O tunsoare pixie-bob îmbină avantajele celor două coafuri. Ea arată bine pe chipul oricărei femei și poate fi asortată cu orice ținută. Pixie-bob e coafura care îmbină dârzenia cu delicatețea și e un adevărat cadou pentru o doamnă modernă, independentă și sigură de sine.

Tunsori garcon femei 40 ani

Îndrăzneață, cochetă și elegantă. Ușor de coafat, ușor de îngrijit, ușor de corectat – coafura garcon e ideală pentru femeile cu trăsături delicate ale feței și cu o constituție fragilă a corpului, dar mai puțin potrivită pentru femei plinuțe.

Tunsori carre femei 40 ani

Tunsorile carre pentru păr scurt sunt îndrăznețe și elegante în același timp. O asemenea tunsoare corectează ovalul feței, maschează imperfecțiunile tenului, adaugă volum părului și îți va face chipul mai luminos. Un bob-carre asimetric se potrivește atât pentru fire groase, cât și pentru fire subțiri, și arată bine la orice vârstă.

Citește și: Culoarea părului în funcție de ten: 12 combinații care te vor face elegantă!