Silueta în formă de măr: Ține cont de aceste 5 trucuri dacă vrei să arăți mai slabă!

Silueta în formă de măr sau silueta O este considerată cea mai problematică în ceea ce privește alegerea hainelor. Sânii mari, abdomenul proeminent, talia nedefinită, pieptul și spatele oarecum late, șoldurile înguste – toate acestea creează dificultăți la selectarea ținutei.

Din această cauză, multe femei încearcă să-și corecteze silueta cu exerciții și diete istovitoare, dar adevărul e că nu există siluete urâte, există haine nepotrivite. Iată câteva piese vestimentare care avantajează femeile cu siluetă în formă de măr.

1. Rochia petrecută

Rochia petrecută este o alegere excelentă pentru femei plinuțe, deoarece le corectează vizual silueta. Talia înaltă te va ajuta să pari mai zveltă, iar croiala liberă îți va masca burtica, aripioarele și colăceii. Printre rochiile care avantajează acest tip de siluetă se numără rochiile asimetrice lungi, rochiile cu dungi verticale, rochiile-cămașă lungi, rochiile de tip blazer, rochiile cu umeri goi și volane și bineînțeles, rochiile cu talie înaltă.

2. Fusta cu talie înaltă

Atunci când îmbracă o fustă, femeia se transformă instantaneu. Fusta adaugă feminitate, senzualitate și eleganță oricărei femei. Dar dacă ai talia lată trebuie să fii puțin mai atentă, pentru că nu orice model ți se potrivește. Cele mai bune modele pentru silueta în formă de măr sunt fusta cu fantă, fusta în formă de A, fusta petrecută și fusta cu talie înaltă. Toate aceste modele ascund colăceii și echilibrează ținuta.

3. Ținutele monocrome

Ținutele monocrome creează linii verticale, iar liniile verticale îți vor întinde silueta și te vor face să pari mai înaltă. Dar nu-i destul să creezi o verticală de culoare. Mai trebuie să ții cont și de talie. Chiar dacă ești plinuță, talia trebuie scoasă în evidență. Hainele care ascund complet talia sau o coboară îți vor schimba silueta spre rău. Picioarele vor părea mai scurte, iar talia mai lată. De aceea ținuta din dreapta arată mai bine.

4. Talia îngustă

Hainele care fac partea de mijloc mai îngustă ajută la obținerea unei forme mai proporționale a corpului. De aceea, folosește o centură sau un cordon. Centura subțiază talia, crește volumul pieptului, echilibrează ținuta și face aspectul mai grațios. Manevra transformă ținuta instantaneu. Dacă vrei să obții un efect și mai bun, investește într-un sutien de calitate (pentru a ridica pieptul) și evită adaosurile de material în zona mediană.

5. Cardiganele lungi

Spuneam mai devreme că dacă ești plinuță trebuie să creezi linii verticale pentru că ele îți vor întinde silueta și te vor face să pari mai înaltă. Prin urmare, atunci când vorbim de bluze și tricouri se recomandă să le combini cu un cardigan alungit, care va crea două verticale laterale și îți va ascunde grațios colăceii. De asemenea, poți crea o linie verticală combinând pantalonii cu un top de aceeași culoare.

Bonus: Accesoriile

Nu subestima rolul accesoriilor. Și ele au un cuvânt de spus. Un cordon elegant îți va echilibra ținuta, adăugând rafinament taliei tale, iar un colier îți va face gâtul mai lung. Până și o eșarfă îți poate transforma ținuta, creând două linii verticale care îți vor subția vizual silueta.