Sigur că se poate: Un stilist din California își face clientele să se mândrească cu părul cărunt!

Odată cu înaintarea în vârstă părul devine cărunt. Încărunțirea este inevitabilă și fiecare femeie luptă în felul ei cu acest fenomen. Unele femei se resemnează și acceptă modificările legate de vârstă ca ceva firesc, în timp ce altele încearcă să întoarcă situația în favoarea lor. Și le reușește! Mai ales dacă dau de un ajutor bun.

Dacă înainte femeile mergeau la salon ca să-și ascundă firele gri, acum femeile merg la coafor ca să le scoată în evidență. Cel puțin la salonul lui Jack Martin, un stilist din California care face adevărate minuni.

Coafura înainte și după stilist

Jack Martin este un stilist colorist din SUA, care e considerat un adevărat maestru în ceea ce privește lucrul cu părul cărunt. Acesta și-a învățat meseria la Paris și s-a întors acasă pentru a ajuta femeile din State să-și recapete frumusețea și încrederea de sine.

Totul a început acum câțiva ani, când o clientă i-a cerut stilistului să facă ceva cu părul ei cărunt, care îi dădea mari bătăi de cap după 50 de ani. Jack și-a făcut meseria și a decis să publice rezultatul pe Instagram. Vezi imaginea mai jos.

Imaginea a stârnit un adevărat boom pe rețele și în scurt timp stilistul a devenit foarte popular. La câțiva ani distanță, Jack se poate lăuda cu peste 600 de mii de urmăritori pe Instagram.

Jack a devenit atât de popular, încât femeile sunt nevoie să-și facă programare cu 3-4 luni înainte pentru a obține un loc la coafor. Iar printre clientele lui se numără chiar și celebrități precum Jane Fonda și Sarah Osbourne.

Spre deosebire de alți stiliști, el selectează culoarea părului în funcție de tonul firelor cărunte, astfel încât tunsoarea să aibă un colorit omogen și uniform. Datorită lui, femeile nu trebuie să-și mai vopsească rădăcinile.

Deseori, clientele lui au părul vopsit în altă culoare, iar rădăcinile ies puternic în evidență. Asta e o condiție impusă de stilist ca el să poată aprecia culoarea naturală a părului. După care, Jack spală culoarea de bază și prepară o vopsea individuală în funcție de tonalitatea firească a fiecărei femei.

Uneori folosește un singur ton, alteori mai multe. Totul depinde de gustul și preferințele clientelor sale. Scopul lui e ca femeile să se mândrească cu părul lor.

De altfel, când la ușa lui a bătut celebra actriță Jane Fonda, dublă laureată a Premiilor Oscar, el i-a răspuns că e foarte ocupat și nu poate amâna vizitele altor femei, care au așteptat câteva luni și au venit din alte state ca să-și vopsească părul.

Încearcă să-ți imaginezi în România așa ceva! Dar Jack este un mare profesionist, iar ca actrița să nu se supere, i-a propus să o vopsească în weekend.

Jack nu se teme de concurenți și cu mare drag se împarte cu rezultatele și secretele sale pe pagina de Instagram – (@jackmartincolorist), unde te poți convinge încă o dată că printre clientele lui se numără sute de femei obișnuite, care pur și simplu vor să arate mai bine.

Din spusele lui, nu contează teoria, ci modul cum o aplici în practică. Iar dacă se va găsi un stilist mai bun ca el, cu atât mai bine, vor fi și mai multe femei fericite.

“În acest domeniu există loc pentru toată lumea. Întotdeauna apar noi tendințe, mereu ai unde să te dezvolți. Sunt fericit când văd oameni profesioniști și femei mulțumite de rezultat”, dezvăluie Jack.

“Iar cel mai mult îmi place să cunosc femei care sunt gata să-și accepte și să-și aprecieze părul cărunt. Naturalețea e cel mai frumos lucru într-o femeie. Eu doar o aduc la un nou nivel”.

Părul cărunt poate căpăta un aspect nobil și contemporan dacă este decolorat complet și recolorat într-o nuanță cenușie, saturată și uniformă. O asemenea coafură arată mult mai elegant și feminin decât un păr încărunțit pe jumătate.

De altfel, pentru a preveni apariția părului cărunt și a ameliora starea acestuia îți recomandăm să folosești ulei de cocos. Acest produs are proprietăți antioxidante și facilitează absorbția vitaminei E.

“Schimbarea începe cu tine. Cine nu încearcă, rămâne pe loc”, susține Jack Martin.

Citește și: Tunsoarea contează: 40 de femei care și-au schimbat imaginea DOAR cu ajutorul coafurii!