Sigur că se poate: 5 sfaturi simple ca să pari mai tânără cu 10 ani!

Știai că la 50 de ani poți arăta la fel de tânără ca la 40? Fără injecții, intervenții chirurgicale, un strat de machiaj ca tencuiala și fără să mergi la salon. Tot de ce vei avea nevoie este o atitudine corespunzătoare și câteva trucuri simple în arsenal. Hai să vedem care sunt ele și cum poți reuși acest lucru.

Sfaturi pentru un machiaj perfect

#1. Netezește-ți pielea

Dimineața ne trezim cu fața umflată, cu tot felul de imprimeuri pe piele, pungi sub ochi și cute accentuate. Pentru a remedia această problemă, vei avea nevoie de câteva produse cosmetice naturale, ce pot fi găsite în orice magazin, la prețuri foarte loiale: mască cu argilă, cremă pe bază de caolin, rolă pentru masaj facial și cremă pentru umplerea ridurilor.

După ce te-ai spălat pe față, aplică masca cu argilă timp de 5 minute, până argila se va întări. Datorită acesteia, pielea se va întinde și va deveni mai netedă. Argila combate excelent cutele superficiale apărute în timpul somnului.

După spălarea produsului, efectul poate fi dublat cu un plasture pentru lifting facial, care netezește imediat ridurile și strânge pielea ridată. În compoziția lui trebuie să fie elemente hidratante, deoarece argila usucă pielea. Glisează-l pe față de mai multe ori cu ajutorul rolei pentru masaj facial, astfel încât componentele să fie mai bine absorbite de piele și să se netezească mai repede.

După care aplică crema pe bază de caolin, care maschează ridurile, hidratează pielea și netezește vizual relieful feței. Ridurile adânci pot fi camuflate cu ajutorul unei creme pentru umplerea ridurilor. Baza pentru machiaj este gata.

#2. Conturează-ți fața

Pentru un contur facial cu efect de întinerire, care să fie durabil și eficient, amestecă conturarea cu pudră cu cea cremoasă. Nu se recomandă să aplici numai pudră, deoarece pudra înfundă ridurile și nu face decât să le evidențieze și mai tare.

Tehnica te conturare este simplă. Mai întâi se aplică fondul de ten și se distribuie uniform cu ajutorul unui burete, până când stratul devine natural și translucid. Fondul de ten trebuie să fie de aceeași tonalitate cu pielea, nu mai închis, cum consideră unii.

Maschează punctele negre (oranj), pungile de sub ochi (galben) și coșurile (verde), folosind corectoare de nuanțe diferite. Oricum urmează să aplici crema și pudra deasupra acestora.

După ce ai corectat imperfecțiunile, vei avea nevoie de un agent de conturare cremos și de pudră cu 2 tonuri mai închise decât pielea. Aplică agentul pe pomeți, tâmple, frunte (de-a lungul liniei părului), sub bărbie, pe nas și la nivelul claviculei (dacă vei îmbrăca o ținută cu decolteu). Conturând anumite zone, fața ta va deveni mai tânără și mai expresivă, iar relieful feței mai bine conturat.

După care, aplică pudră pe față și pudră de conturare deasupra cremei. Poți completa machiajul cu fard. Dar nu uita să ții cont de tonalitatea pielii. Pentru tonalitatea caldă – fard de culoarea coralului sau a piersicii, pentru tonalitate rece – fard de culoare roz-deschis.

Machiaj pleoape căzute

#3. Ascunde pleoapele căzute

Cu vârsta, multe femei se confruntă cu problema pleoapele căzute. Efectul de pleoapă căzută limitează câmpul vizual, îți face fața mai tristă și adaugă 8-10 ani chiar și celor mai atrăgătoare femei. Din fericire, și această problemă cosmetică poate fi depășită ușor prin câteva trucuri simple de machiaj, care îți vor face ochii mai mari, iar privirea mai expresivă.

Înainte de aplicarea machiajului, evidențiază lejer sprâncenele, astfel încât aceasta să aibă o formă curbată, dar fără să apelezi la pensetă, pentru că volumul natural al sprâncenelor e la modă acum.

În primul rând, distribuie uniform baza de machiaj pe toată suprafața pleoapelor superioare. Acest truc va face machiajul mai rezistent și va asigura o fixare mai bună a fardului. După care, aplică un strat de fard de culoarea piersicii sau roz-deschis pe partea mobilă a pleoapei și un strat de culoare albă sub sprâncene și în colțurile interioare ale ochilor, în așa fel ca trecerea să fi gradată.

Evidențiază pliul pleoapei superioare cu bej și distribuie fardul spre colțul exterior al sprâncenelor. Pentru a ridica vizual pleoapele, subliniază colțul ochilor cu fard de culoare maro, diminuând intensitatea dinspre interior spre exterior.

Cu ajutorul unui corector anticearcăn (un produs mai dens decât fondul de ten, ce ajută la ascunderea imperfecțiunilor superficiale ale pielii) conturează pleoapă inferioară, evidențiind trecerea de la o nuanță la alta a fardului. Aplică fard de culoare maro întunecat pe pleoapa inferioară, accentuând colțurile exterioare ale ochilor.

Trasează liniile, aplică puțin fard de culoare maro peste linii ca acestea să nu arate vulgar. Într-un final, aplică rimelul. Mai întâi, răsucește genele cu un ondulator pentru a le fixa în poziția corectă, după care aplică 2 straturi de rimel pentru a le oferi volum și expresivitate.

#4. Nu uita de buze

Evită rozul sidefat, portocaliul, maro întunecat, movul și fucsia. Aceste nuanțe nu mai sunt actuale și arată ridicol și deplasat. Îți recomandăm nuanțe neutre, în dependență de tonalitatea buzelor tale.

Mai multe despre alegerea rujului am scris aici: Culori care te îmbătrânesc: 5 nuanțe de ruj pe care să nu le mai cumperi!

#5. Părul neglijent

Neglijența adaugă naturalețe, expresivitate și implicit, tinerețe. Stiliștii au demonstrat că cea mai rapidă cale de a-ți întineri imaginea este să-ți coafezi părul cu bucle care arată neglijent. Ei numesc asta neglijență deliberată. Pentru a obține acest efect, umezește părul, aplică spumă de păr și usucă-l cu un uscător de păr cu difuzor pentru bucle.

Citește și: Tunsoarea corectă te poate întineri: 6 tipuri de tunsori, create pentru femeile de 40 de ani!