Șic franțuzesc: 7 lucruri care nu lipsesc niciodată din garderoba unei franțuzoaice!

De-a lungul timpului, franțuzoaicele au devenit un simbol al feminității și stilului. Firește că naționalitatea nu are nicio legătură cu feminitatea, însă această convingere nu a dispărut nicăieri. Toată lumea a auzit de farmecul autentic al franțuzoaicelor. Și toate femeile visează să arate la fel. Dar în ce constă până la urmă stilul acestora? Hai să le descifrăm secretele împreună!

Garderoba franțuzoaicelor

#1. Sacoul negru

O promenadă scurtă pe străzile Parisului e suficientă pentru a înțelege cât de important este acest articol vestimentar pentru franțuzoiace. Dar de ce negru și de ce atât de larg?

Negru pentru că nu există un articol mai versatil. El poate fi combinat cu oricare alte piese vestimentare și, contrar aparențelor, franțuzoaicele nu vor să piardă mult timp în fața oglinzii. Iar larg pentru a crea un contrast pretențios, estompând hotarele dintre masculin și feminin. Un asemenea stil are un farmec urban aparte și cucerește prin lejeritatea și dârzenia sa.

#2. Rochiile cu bretele subțiri

Rochia este un element indispensabil din garderoba fiecărei femei. Însă oferta este atât variată, încât chiar și cele mai experimentate fashioniste pot ceda ispitei de a cumpăra articole pe care, ulterior, nu le vor mai purta niciodată.

Nu și franțuzoaicele. Când nu știu ce să îmbrace, acestea îmbracă rochii strânse pe corp, cu bretele subțiri, care le evidențiază grația și rafinamentul. Mai mult decât atât. Acestea combină rochiile cu bocanci și jachete scurte din piele. De ce? Pentru că franțuzoaicele adoră contrastele. Iar contrastele adaugă prospețime și vigoare oricărui look.

Ținute în stil franțuzesc

#3. Cardiganul

Și nu orice tip de cardigan, ci unul tricotat, numai bun pentru bunicuțe. Ele aleg întotdeauna modele din țesătură de calitate (cașmir, lână merino, angora, mohair), care arată elegant și le servesc pentru mulți ani înainte. Franțuzoaicele nu se complică și îmbracă sub cardigan un tricou obișnuit. Iar în ceea ce privește culorile, dau preferință tonurilor deschise și nuanțelor pastelate.

#4. Fusta mini

Contrar aparențelor, o franțuzoaică îmbracă o fustă mini pentru confortul său emoțional, nu pentru a seduce bărbați. O pariziancă adevărată ține mult la senzația de libertate și senzualitate pe care i-o oferă fusta mini. Pentru ea e important să se simtă atrăgătoare, nu să atragă priviri. Franțuzoaicele pot asocia fusta mini cu tot ce le trece prin cap, de la bocanci, până la mantii. Am putea învăța de la ele ce înseamnă libertatea de exprimare.

Moda franțuzoaice

#5. Bluza cu imprimeu floral

Pentru că fiecare zi este o adevărată sărbătoare. Mai ales când poți să te plimbi nestingherit pe stradelele romantice ale Parisului. Nu poți îmbrăca o rochie sau un sacou de fiecare dată. O bluză cochetă cu imprimeu floral îți poate veni în ajutor. O astfel de ținută arată expresiv, delicat și romantic – la fel ca natura acestor femei.

#6. Geanta împletită din paie

Franțuzoaicele știu mai bine ca oricine să combine confortul cu eleganța, stilul cu spiritul practic, tradiția cu moda contemporană. Prin urmare, în Franța nu uimești pe nimeni dacă ieși la plimbare cu o gentuță împletită din paie. Mai ales că e o decizie responsabilă din punct de vedere ecologic.

#7. Balerinii

Deci, tocmai ce spuneam mai sus – un tandem perfect al confortului și eleganței. Tocurile sunt pentru petreceri și evenimente speciale. În viața de zi cu zi franțuzoaicele vor să se simtă bine. Iar cea mai populară alegere sunt balerinii, care de altfel, pot fi asociați cu orice.

Citește și: Secretele italiencelor: 10 reguli de stil ca să fii mereu tânără și atrăgătoare!