Și asta se învață: 5 motive pentru care nu arăți bine în poze!

Există două tipuri de oameni: Cei care ies bine în poze fără să facă efort și cei care ies caraghios orice ar face. Ochii închiși, zâmbetul forțat, expresia încordată a feței, postura neglijentă – acestea sunt doar câteva din problemele cu care se confruntă majoritatea oamenilor atunci când pozează.

Toată lumea greșește, dar cei deștepți învață din greșeli. La urma urmei, cu toții ne dorim să avem poze frumoase. Iată 5 greșeli comune și cum le putem evita.

1. Nu ești sigură de sine.

Încrederea în sine și în propria frumusețe se citește pe poze. Dacă vrei să arăți bine în poze trebuie să fii relaxată și sigură de sine. Prin urmare, dacă te întâlnești cu fotograful pentru prima oară, discută cu el, luați o cafea, spune o glumă etc. Acest lucru te va ajuta să te relaxezi.

2. Nu zâmbești sau zâmbești prea larg

Zâmbetul larg face ochii să pară mai mici și nu e întotdeauna avantajos. Stiliștii sunt de părerea că un zâmbet reținut, schițat numai cu buzele, arată mult mai grațios. Colțurile buzelor trebuie întotdeauna ridicate. Acest truc îți va da un aer cochet.

Și nu uita de ochi. Frumusețea ochilor nu depinde de culoarea pe care o au, ci de privirea pe care o aruncă. Profită de profunzimea ochilor tăi și “zâmbește” cel puțin cu ochii.

3. Nu deschizi gura

Dacă deschizi ușor gura, vei arăta mai firesc. Acest truc elimină încordarea feței și o face relaxată și senzuală. Dar ai grijă să nu te transformi în gură-cască.

Este suficient să deschizi ușor buzele, ameliorând tensiunea din partea inferioară a feței. Și nu e neapărat să pozezi de fiecare dată în acest fel. Dar e un truc simplu cu care poți să începi.

4. Privești exact în obiectiv

De regulă, când nu știm că suntem fotografiați, ieșim mai bine în poze. Secretul constă în naturalețe. E foarte important să arăți natural. De aia nu e bine să privești direct în obiectiv. Prefă-te că nu există un fotograf alături.

Iată un truc pe care l-am furat de la un fotograf profesionist. Închide ochii și roagă-l pe fotograf să numere până la trei, înainte de a face poza. La trei – deschide ochii. În acest fel, vei arăta foarte natural și vei avea un aer relaxat în imagine.

5. Nu cauți unghiul care ți se potrivește

Toate femeile au unghiuri avantajoase și dezavantajoase în poze. Dacă vrei să ieși bine în fotografii, nu-ți rămâne decât să le găsești. Nimeni nu o va face pentru tine.

Deschide smartphone-ul, pornește camera frontală și fă-ți selfie-uri din toate unghiurile. Mai devreme sau mai târziu vei găsi stilul care ți se potrivește. Iar dacă nu ești amatoare de selfie-uri, analizează pozele pe care le-ai făcut până acum și antrenează-te în fața oglinzii.

Citește și: 20 de sfaturi ca să te simți frumoasă, chiar dacă nu ești mulțumită de cum arăți!