Sfatul stilistului: Cum să alegi coafura, dacă ai peste 40 de ani?

Femeile contemporane sunt frământate tot mai des de următoarele întrebări: Ce tunsoare să aleg? Ce nuanță de păr mi se potrivește? Cum să fac să arăt mai tânără? Aceste întrebări devin și mai actuale atunci când depășești pragul de 40 de ani. Din fericire, astăzi poți alege practic orice coafură, iar stiliștii o vor potrivi așa cum se cuvine chipului tău. Important este să ții cont de câteva reguli elementare.

Ce tunsoare ți se potriveste în funcție de vârstă și de forma feței?

În tinerețe, femeile iubesc să experimenteze cu tunsoarea, optând pentru coafuri stilate, neobișnuite, iar uneori, de-a dreptul extravagante. Însă după 40 de ani, când părul devine subțire și rar, nu mai poți experimenta ca odinioară și trebuie să-i acorzi tot mai multă atenție pentru a-l face să reziste și a păstra forma coafurii cât mai mult timp.

Și mai multe bătăi de cap au femeile care merg în fiecare zi la serviciu și trebuie să aibă un păr îngrijit în permanență. Din această cauză, tot mai multe doamne după 40 de ani, aleg modele de tunsori scurte, care arată stilat, sofisticat, în vogă și nu necesită mult timp și efort pentru îngrijire.

Prin urmare, hai să vedem împreună ce coafură ai putea să alegi în dependență de ten, păr sau forma feței, ca să arăți după 40 de ani, la fel de bine ca la 20.

Dar până atunci, poți citi și: 13 tunsori șarmante, potrivite femeilor cu păr mediu, trecute de 40 de ani!

Tunsoarea în cascadă pentru păr mediu și scurt

Una din tunsorile potrivite după 40 de ani este coafura în cascadă. Popularitatea sa se explică prin faptul că aceasta nivelează eficient forma feței, conferă volum părului subțire și rar și nu necesită mult efort pentru îngrijire.

O tunsoarea în scări poate fi purtată atât cu păr lung, cât și cu păr scurt, atât cu fire subțiri, cât și cu fire groase, cu sau fără breton. Cel mai mare avantaj al său este că părul va arăta îngrijit, chiar dacă îl coafezi doar 2-3 minute.

Citește și: Tunsoarea cascadă pe diverse lungimi: cea mai stilată tunsoare din acest sezon

Tunsoarea pixie pentru păr scurt

O coafură pixie este perfectă pentru femeile după 40 de ani deoarece întinerește tenul, ascunde ridurile sub breton și subțiază fața. Iar accentul pe bretonul lung, lateral, îți va permite să maschezi părul deteriorat și vârfurile despicate. Pixie este o tunsoare foarte versatilă și se potrivește atât femeilor zvelte, cât și celor plinuțe.

Citește și: Pixie pentru doamnele 50+: 10 variante ale acestei tunsori ultramoderne

Bob scurt asimetric sau filat cu volum

Coafura bob este foarte simplă, potrivită tuturor femeilor, chiar și celor cu părul ondulat. Partea bună e că nu necesită multă îngrijire, pas cu pas. Practic, e suficient să-i dai un pic de volum cu mâinile și să ai grijă ca părul să fie curat. În schimb, tunsoarea bob conferă feței încredere, tinerețe și îndrăzneală.

Odată ce ai decis cu privire la formă, nu uita că trebuie să ai grijă și de nuanță!

Vopsirea părului acasă sau la salon?

Chiar și atunci când alegi o tunsoare scurtă de damă, părul trebuie vopsit periodic, astfel încât coafura să arate mai proaspătă. De regulă, e complicat să alegi culoarea părului în funcție de ten, fără o pregătire specială, de aia, cel mai bine este să apelezi inițial la stiliști. Întreabă ce nuanță ți se potrivește în dependență de coafură, vârstă, ten și formă a feței, iar ulterior îți poți vopsi părul de una singură, acasă.

Nu uita! Coafura reprezintă unul din factorii esențiali atunci când vorbim de ținuta femeii, dar și de încrederea în sine a acesteia, în mod corespunzător.

O tunsoare potrivită întinerește chipul și maschează carențele acestuia. Prin urmare, nu-ți fie frică să experimentezi și să fii atrăgătoare tot timpul. La 40 de ani, viața abia începe.