Secretul pozelor de succes: 9 trucuri simple pentru a arăta mai bine în poze!

Există două categorii de oameni: Cei care ies bine în poze fără să facă efort și cei care ies caraghios orice ar face. Ochii închiși, zâmbetul forțat, expresia încordată a feței, postura neglijentă sunt doar câteva din problemele cu care se confruntă majoritatea oamenilor atunci când fac poze.

Toată lumea greșește, dar cei mai deștepți învață din greșeli. La urma urmei, toți ne dorim să avem poze frumoase. Iată 9 sfaturi care îți pot da o mână de ajutor.

Trucuri pentru poze perfecte

#1. Poziția

Poziția din stânga nu iese în evidență cu nimic. Fața se vede rău, în plus este acoperită de ochelari. Brațele creează senzația de stânjeneală și nervozitate, deși femeia pretinde că e relaxată. Iar pe deasupra, rochia e diluată de culoarea cerului. Încearcă să iei o poziție interesantă, care să-ți scoată în evidență chipul și silueta.

#2. Centrul de greutate

O poză din picioare, nu e neapărat o poză rea. Dar ai grijă la postură, unghi și poziția mâinilor. Stai întotdeauna dreaptă, nu lăsa mâinile drept în jos și înclină un pic umărul.

Atunci când stai cu întreg corpul întors spre cameră, silueta ta pare masivă și greoaie. Întotdeauna trebuie să existe un unghi. De regulă, e suficient să te întorci un pic, astfel încât un braț și un picior să iasă ușor în față.

Atunci când pozezi, încearcă să transferi greutatea corpului pe un singur picior, iar celălalt să-l împingi ușor în față, îndoind genunchiul. Această postură arată foarte natural și îți va adăuga bile albe la capitolul atractivitate.

Trucuri ca să ieși bine în poze

#3. Regula triunghiului

Întotdeauna trebuie să existe spațiu între brațe și corp. Ține o mână în poziție verticală, iar cu cealaltă încearcă să formezi un triunghi, fixând mâna pe șold, pe cap sau atingând ușor fața. O asemenea curbă îți va sublinia talia și feminitatea. Aceeași șmecherie o poți face cu picioarele. Dar nu te arunca în extreme. Un singur triunghi e suficient.

#4. Naturalețea

Relaxează-te. Oricât ar fi de tentant să ai un aer serios, încearcă să iei o poziție naturală și degajată, de parcă nu există un fotograf alături. Mai cu seamă când pozezi în aer liber. Obiectivul simte bine orice încercare de a trișa și te va pedepsi pentru acest lucru.

Prin urmare, fii tu însăți și succesul este garantat. De regulă, când nu știm că suntem fotografiați, ieșim mai bine în poze. Secretul constă în naturalețe. De altfel, chiar și în pozele de mai sus poți observa cum funcționează regulile despre care am discutat mai devreme.

Trucuri pentru poze reușite

#5. Unghiul

Un alt unghi avantajos este când umerii sunt orientați spre aparatul de fotografiat sub un unghi de 30 °, iar femeia nu privește direct în obiectiv. Inevitabil, se creează senzația de naturalețe și detașare. Iar dacă mai iei ceva în mână și mai creezi niște unghiuri, rezultatul va fi peste așteptări.

#6. Picioarele

Femeile adoră să-și etaleze picioarele. Ca ele să pară mai lungi, ridică-te în vârful degetelor sau roagă fotograful să-ți facă poze de jos în sus. Dacă porți o fustă scurtă, e mai avantajos să pozezi din lateral.

Stai întotdeauna dreaptă, chiar dacă trebuie să depui efort. Atunci când te înclini în față, gâtul pare mai scurt, iar talia mai plină, efectul fiind și mai pronunțat pe fotografii. O postură dreaptă înseamnă un corp frumos și un chip luminos.

Sfaturi pentru poze mai bune

#7. Ochii

Frumusețea ochilor nu depinde de culoarea pe care o au, ci de privirea pe care o aruncă. Profită de profunzimea ochilor tăi. Ochii mici arată mai mari dacă sunt filmați de sus sau dacă femeia privește drept în obiectiv, cu capul ușor înclinat în față.

#8. Contextul

Când vrei să pozezi cu tot corpul, asigură-te că spațiul de deasupra capului este mai mare decât distanța dintre picioare și marginea inferioară a fotografiei. Și nu întinde mâinile sau picioarele spre aparatul de fotografiat, deoarece el vor părea masive și vor denatura întreaga imagine.

Nu ridica capul în sus, fiindcă astfel vei scoate în evidență bărbia dublă, dar nici nu-l înclina în față dacă nu vrei să ai o privire greoaie și răutăcioasă. Ține bărbia dreaptă sau înclină-te lejer spre unul din umeri.

#9. Echilibrul

Găsește echilibrul dintre senzual și provocator și evită pozele în ținute formale sau de seară. Ținutele casual arată mult mai natural și atrăgător.

Citește: Fotografii dezvăluie secretele cum să faceți poze perfecte, în cele mai simple condiții!