Secretele italiencelor: 14 reguli de stil furate de la cea mai stilată națiune!

Ce le face pe italience să fie atât de frumoase? Naturalețea, alimentația, temperamentul sau stilul? Probabil, din fiecare câte puțin. Dar astăzi vom discuta în detaliu despre ultima componentă din această listă.

Monica Bellucci, Gina Lollobrigida, Ornella Muti, Sophia Loren, Bianca Balti, Claudia Cardinale, sunt doar primele nume care ne trec prin cap atunci când ne gândim la moda italiană. Toate aceste femei sunt adevărate icoane ale stilului și apar regulat în clasamentul celor mai frumoase femei din întreaga lume.

Dar simțul stilului e dezvoltat nu doar în rândul vedetelor, ci și în rândul italiencelor obișnuite. Hai să vedem împreună cum se îmbracă locuitoarele peninsulei Apenine și care sunt regulile de care țin cont atunci când își planifică ținuta!

Reguli de stil pentru femei

#1. Excesul de accesorii

Italiencele au un temperament energic și gesticulează mult în timp ce vorbesc, ținând mâinile la vedere. Nu e de mirare că ele poartă o groază de brățări și inele pentru a-și sublinia delicatețea și a-și scoate în evidență individualitatea.

#2. Ochelarii de soare

Italia e scăldată de soare 300 de zile pe an, iar ochelarii de soare nu sunt un moft, ci o necesitate. Totuși, italiencele repede și-au dat seama că ochelarii corecți pot transforma o ținută banală într-una stilată și atrăgătoare. Prin urmare, ele au modele pentru toate ocaziile, începând cu ochelari de soare în stil aviator și terminând cu ochelari dreptunghiulari.

#3. Unghii în tonuri întunecate

În ceea ce privește unghiile, locuitoarele peninsulei Apenine preferă tonurile întunecate și bine saturate, deoarece au un aspect profund, nobil și laconic, dar sunt suficient de expresive pentru a le evidenția din mulțime. În plus, ele se asociază mult mai bine cu tonalitatea caldă, bronzată, a pielii decât manichiura franțuzească sau tonurile nud.

#4. Rochia creion

Italiencelor le place să-și sublinieze formele. Acestea adoră rochiile strânse pe corp, care le scot în evidență rafinamentul. Nu e de mirare că majoritatea din ele au în garderobă o rochie creion, care îmbină eleganța cu senzualitatea.

#5. Culoarea neagră

Negrul este culoarea preferată a italiencelor. Indiferent de ținută, culoarea neagră arată elegant, seducător și laconic. Pasiunea italiencelor pentru nuanțe întunecate derivă direct din numărul de zile însorite pe an (negrul protejează de razele UV) și din temperamentul fierbinte italienesc, negrul fiind o culoare asociată cu pasiunea.

#6. Părul lung

Femeile din Italia se mândresc cu părul lor. Atât timp cât starea părului le permite acest lucru, ele își lasă părul lung. Părul lung este asociat cu senzualitatea feminină și reflectă energia și puterea interioară a unei femei.

#7. Blugii skinny

Potrivit sondajelor, italiencele au în garderobă în medie până la 10 modele de blugi. Cel mai popular model sunt blugii skinny, pe care acestea îi poartă cu pantofi, adidași sau balerini. De ce skinny? Din același motiv pentru care se poartă rochia creion. O italiancă adevărată nu-și va ascunde formele sub pantaloni largi sau oversize.

#8. Garderoba de bază

Deși Milano este considerată capitala modei, milanezele înțeleg foarte bine că moda este efemeră și ultimul strigăt al modei durează maxim un sezon. În schimb elementele clasice de garderobă rămân actuale pentru totdeauna, de aia sunt numite clasice. Fusta creion până la genunchi, rochia teacă neagră, pantalonii conici, cămașa clasică – toate acestea se asociază aproape cu orice și îți vor servi mulți ani înainte.

#9. Pantofii expresivi

Italiencele sunt ferm convinse că o ținută elegantă începe de la pantofi. Mai ales că pantofii atrag atenția asupra picioarelor. Din acest motiv, ele evită modelele plictisitoare și aleg aproape întotdeauna pantofi în culori vibrante și expresive, care le transformă nu doar ținuta, ci și starea de spirit.

#10. Ținutele cu accent pe talie

Ori de câte ori au ocazia, italiencele încearcă să-și evidențieze silueta. Ele adoră să-și sublinieze talia cu o centură sau un cordon, care le ajută să arate și mai zvelte.

#11. Trenciul

În loc de o jachetă lungă, italiencele preferă un pardesiu cu croială de raglan, care arată cât se poate de grațios, romantic și feminin.

#12. Poșeta

Italiencele consideră că fiecare femeie care se respectă trebuie să aibă 3 genți de culori diferite: neagră, albastră-închis și bej. Geanta trebuie să fie rigidă, din piele de înaltă calitate și furnitură corespunzătoare. Aceasta trebuie să reflecte stilul de viață, personalitatea și statutul deținătoarei sale.

#13. Îngrijirea pielii

Italiencele au un păr dens și întunecat. Din cauza acestui fapt, ele sunt nevoite să se epileze mai des decât femeile din alte țări. În consecință, pielea lor este întotdeauna netedă și strălucitoare.

#14. Pălăria

Pălăria nu doar protejează de soare. Ea adaugă imaginii un colorit irepetabil și un farmec tineresc, cât se poate de autentic.

Citește și: Șic franțuzesc: 7 lucruri care nu lipsesc niciodată din garderoba unei franțuzoaice!