Secretele frumuseții orientale: 5 trucuri de machiaj de la femeile din Orientul Mijlociu!

Despre frumusețea femeilor orientale se cântă balade până în ziua de azi. Părul bogat, pielea catifelată și privirea magnetică – toate acestea sunt rezultatul unui efort considerabil. Femeile din orient întotdeauna au știut să îngrijească de corpul lor. Păcat că atât de rar avem ocazia să le admirăm din plin. Iată doar câteva din trucurile de frumusețe la care ele apelează în fiecare zi.

Machiajul femeilor din Orient – mit sau realitate?

Faptul că tinerele din Orient se machiază, chiar dacă fața lor nu e întotdeauna la vedere – nu este un mit. Machiajul făcea parte din cultura lor din cele mai vechi timpuri, încă până la apariția și răspândirea Islamului.

Femeile din Persia și Egiptul antic foloseau farduri, fond de ten și corectoare anticearcăn produse din pigmenți naturali. Iar tușul de ochi nu doar le făcea mai frumoase și le adăuga un farmec nemaivăzut, ci și le proteja ochii de vânt și nisip. Din fericire, obiceiul de a se machia nu a dispărut nicăieri, nici măcar după revoluția islamică.

Sfaturi pentru un machiaj perfect

Pentru evidențierea ochilor, femeile din Orient folosesc antimoniu cosmetic. Antimoniul e un soi de corector anticearcăn, pe care ele îl folosesc de mai bine de două milenii. Se spune că acest produs poate fi găsit în trusa cosmetică a fiecărei femei din Dubai, inclusiv în trusa femeilor de origine non-arabă.

Antimoniul nu provoacă alergii, are proprietăți antiseptice bune și ajută la menținerea ochilor sănătoși – machiajul nu curge nici măcar în condiții climatice extreme. Ochii evidențiați cu antimoniu cosmetic creează acea privire magnetică pentru care sunt renumite femeile orientale.

Machiajul arab – secrete

Oricât de paradoxal ar suna, femeile din Orient niciodată nu pun un singur accent – pe ochi, pe buze sau pe pomeți. Ele se machiază complet. Așa că trebuie să folosească tuș de ochi, rimel, cerneală, fard, iluminatoare, reflexe calde, instrumente pentru conturarea feței și tot felul de agenți de evidențiere.

Cu siguranță, și nuanța pielii are un rol important, pentru că orice femeie din Orient are pielea mai întunecată decât o europeancă. Prin urmare, își poate permite mult mai multe când vine vorba de machiaj.

Machiajul femeilor din Orient pas cu pas

În primul rând, aplică o loțiune tonică pentru a îndepărta grăsimile de pe față și a corecta un pic tonalitatea ei. În al doilea rând, atunci când aplici fardul și fondul de ten, folosește nuanțe cu jumătate de ton mai închise decât tonalitatea firească a tenului. În acest fel, vei crea iluzia unui bronz ușor, delicat și sănătos. De asemenea, poți folosi un iluminator care oferă strălucire feței și îi dă un aspect sănătos.

Pentru ochi, folosește texturi cremoase, care nivelează excelent ridurile de expresie și ascund pungile de sub ochi. Iar pentru a îndepărta semnele de oboseală, îți recomandăm să folosești geluri reflectorizante. Fardul se aplică chiar deasupra pomeților și se distribuie ușor cu buretele.

Pentru machiajul ochilor, vei avea nevoie de umbre. De regulă, femeile din Orient amestecă umbre de 3-4 culori pentru a obține efectul de ochi pătrunzători. Și nu uita de codița de tuș, pentru care se folosește un eyeliner lichid sau un creion moale, de culoare neagră.

Citește și: 5 lucruri pe care le-am învățat de la mama, cu toate că nu m-a iubit niciodată!